Marstrand med Carlstens Festning ruvende over sin fasjonable trehusbebyggelse møtte oss med strålende sol for liksom å bøte på fjorårets søkkvåte og tåkete opphold.....
 

Fra skjønne Solvik Camping kjørte vi nedover E6 i varmt og flott sommervær.  Målet var Marstrand.  Her var vi i fjor – i silregn og tåke – med andre ord vi hverken så eller opplevde noenting av dette stedet.  Derfor prøvde vi igjen i år, med full klaff !  Sola skinte og gradestokken var nærmere 30 enn 20 grader.

Marstrand Familiecamping viste seg fra en annen side enn i fjor.  Med en punktert sykkel i garasjen var det ikke annen råd enn å ta beina fatt ned mot sentrum, heldigvis ikke så lang vei.  Det myldret av folk, sola skinte, ølet var godt og kaldt og iskremen smakte fortreffelig – det var sommer i Marstrand – selv om det bare var mai.  Nok et grillmåltid ble fortært utendørs fulgt av en fin tur på beina gjennom skog og kystlandskap og med nærkontakt med rådyr.

Dagen etter, mens sommersola fremdeles øste ut varme over landskapet,  ble viet Marstrandsön, en to minutters fergetur fra fastlandet.  Her vokter Carlstens Festning over en unik trehusbebyggelse som vitner om fordums fornemme tider, de fasjonable husene var nok ikke for hvem som helst.  Dagen ble avsluttet med en halvannen times tur på beina i en merket og godt tilrettelagt løype gjennom Marstrands flotte kystlandskap.

Parkert for et par dager på Marstrands Familiecamping
Hyggelig serveringssted på bryggekanten
Liten kveldstur ned til badebukta et par hundre meter fra campingplassen
  Dagen etter ble det tur på beina ned til sentrum igjen.  Vi tok fergen over sundet til Marstrandsön.  Øya var vakker med sine store og flotte trehusbygninger og Carlstens Festning beliggende på høyden med utsikt ut over det hele.  Det ble noen timer i varm maisol både på festningen, inne mellom de flotte trehusene og langs sjøkanten.  
Første møte med Marstrandsön sett fra fergen
Alle de gamle husene langs havnefronten har nok sin historie å fortelle - flotte var de iallefall
Gult var en farge som gikk igjen både på gjerder og bygninger
Sundet mellom øya og fastlandet med båttrafikken
Karlstens Festning - et flott byggverk fra 1600 tallet
Utsikt fra toppen av festningen og over mot fastlandet

Sjarmerende utekafe innenfor festningsmuren – nesten litt gresk stemning – og så smakte ølet ekstra godt i varmen

Bakken ned fra festningen
Flere flotte trebygninger - utilgjengelige innenfor høye gjerder
På øyas sydside fantes det flere flotte steder egnet for sol og bad
  Marstrand hadde flotte og tilrettelagte turløyper for de som ønsket å bruke beina.  Det ble to gode og lange turer gjennom et vakkert kystlandskap og med flott utsikt ut over havet  
Ta plass og nyt utsikten
Flott utsiktsplattform høyt hevet over det hele
  Så fikk vi altså oppleve Marstrand i flott og varmt sommervær, dog med litt skyer den siste ettermiddagen og kvelden.  I motsetning til fjorårets visitt i silregn og tåke og null opplevelser var det fint å kunne dra herfra med et annet inntrykk av stedet. Marstrand skiller seg kanskje litt ut fra mange av de andre stedene langs vestkysten av Sverige hvor vi har vært.  Litt mer fasjonabelt, med et historisk sus av fordums fornemme tider. Vi med vår Hymer hører nok best hjemme på campingen – farvel til Marstrand – kanskje vi kommer tilbake en annen gang….