Mektige Rømø med sine endeløse strender og lunende klitter - på sykkel med hvitvin i sekken nyter vi øya.....

 

Etter fars ønske gikk turen fra Langeland tvers over Danmark og ut til Rømø.  Det var lørdag og mye trafikk på veiene, tilløp til kø flere steder på motorveien over Fyn.  Det løste seg heldigvis opp da vi passerte Lillebælt.

På Rømø har vi vært en gang før med bobil.  Flott stellplass som siden i fjord høst er blitt utvidet med mange nye plasser, hvor mange tilsammen vites ikke, men det må være rundt 150 plasser.  

En god del ledig da vi kom ved 14.30 tiden, men i løpet av kvelden fyltes det opp til siste plass, biler ble stående på vent ved innkjørselen til det ble ledige plasser neste dag.  Populær plass med andre ord, Oasen kan med rette titulere seg som Danmarks flotteste stellplass. 

Regnet yr.no lovet oss var over i løpet av en kort stund, mest intenst akkurat da vi skulle bort og betale på på automaten for oppholdet….  Vi ble på Rømø i 2 dager, litt sol ble vi da velsignet med, og måtte jo da benytte anledningen til en sykkeltur ut til de enorme strendene og en liten vinrast i klittene…..

 

Oasen stellplass - Danmarks flotteste
Strendene på Rømø er i en klasse for seg
Med hvitvin i Rømøs klitter

 

Kjøreturen mellom Rømø og fastlandet er en opplevelse i seg selv.  Vadehavet – Danmarks største nasjonalpart, innlemmet i Unescos verdensarv.  Et stort område som strekker seg fra Nederland og Tyskland opp langs danskekysten, og er hjemsted for millioner av fugler.  Veien ut til øya er lagt over en demning som er ca. en mil lang.  Farvannet er veldig grunt, ved lavvann kommer store områder opp i dagen på begge sider av demningen ut til Rømø.

 

Vadehavet
Grunne farvann utover
En stopp på demningen som forbinder Rømø med fastlandet