Naturskjønne Møn med sin hvite klippevegg – her har vi vært før og her kommer vi gjerne tilbake……

 

To dager på Sjælland var over, ferden videre gikk ned til Møn og Møns Klint Camping.  Møn har mye å by på, naturskjønn øy med den store attraksjonen Møns Klint et par kilometer fra campingen.

Vi opplevde noen blikkstille kvelder i løpet av ferien, første kvelden på Møn var en slik kveld.  Ikke et vindpust under markisen, tente stearinlys og vin i glasset – kan vi ha det bedre…. 

Selv om vi hadde vært der før, en utflukt til Møns Klint er obligatorisk.  Sykkeltur gjennom Klinteskoven, godt å slippe både parkeringskaos og -avgift, med syklene tjoret til gjerdet gav vi oss klinten i vold.  Ikke alene, vi er tross alt midt i ferien, så litt køgåing må påregnes.  Pga høy vannstand var det ikke mulig å vandre langs stranden etter å ha forsert alle trappene ned til bunnen av klinten.  Lang og tung vei opp igjen, is smakte godt på toppen.  Etter en liten pause vandret vi både lenge og vel langs toppen av klinten, med innlagte fotostopp underveis.  Møns Klint er et unikt stykke Danmark, ingen tvil om det.  En lang vandretur var til endes, belønnet med en kold fadøl på kafeen ved Geosenteret før vi syklet hjem igjen. 

Selv om vi for det meste lager mat i bilen er det godt å komme til dekket bord av og til.  En varm og flott dag ved Møns Klint ble avsluttet med pizza og hvitvin på campingens uteservering.

 

Vi har funnet oss en fredelig plett og slått ut markisen på Møns Klint Camping

 

Turen langs Møns klint var en opplevelse – spekket med scenerier som bare naturen selv kan oppvise.

Den hvite klinten
Klinten mot den blågrønne Østersjøen
Skogbevokst på toppen av klippeveggen
Kontraster
Stupbratte klippevegger langs klinten

 

Så var det farvel til vakre Møn og den hvite klinten.  Med GPS’en innstilt på naboøya Falster sa vi takk for oss for denne gang fra Danmarks sydøstlige hjørne