De Hvide Svaners Kro bød på Danmarks nasjonalrett, og spisestedene langs Karrebæk fjord bød på sild i mange varianter……

 

Etter Bogense var det Sjælland sin tur.  Vi våknet til gråvær og etterhvert regn som holdt seg det meste av dagen.  I dårlig sikt og silende regn kjørte vi over Storebæltsbroen, tok av ved Slagelse og kjørte ned mot Karrebæk Fjord syd på Sjælland.  De Hvide Svaners Camping, stor og velorganisert og vakkert beliggende ved fjorden, ble vårt tilholdssted de neste to døgn.

Regnet gav seg, og dagen etter tegnet til å bli fin, dog med litt frisk vind, men vi er da i Danmark…..  Syklene kom fram, og ferden gikk ned til Karrebæksminde ved munningen av fjorden.  Et særdeles sjarmerende sted, med vippebro over til Enø med strand og camping, og flere spisesteder langs kanalen mellom øya og fastlandet.  Her kunne vi like oss, øl og sildetallerken smakte utmerket på Martens Røgeri kloss i vannkanten ved kanalen.  Campingen på Enø var sjarmerende, dog ikke så velorganisert som De Hvide Svaner, dessuten kom vi over en bobilparkering nede ved havna som forøvrig så ganske full ut.  Gode og mette etter sildetallerkenen, som vi forøvrig måtte vente både lenge og vel på, tråkket vi tilbake til de hvide svanene.  Kroen ved campingen bød på buffet med Danmarks nasjonalrett stegt flæsk med tilbehør.  Vi kunne gå til sengs gode og mette denne kvelden…..

 

Parkert på De Hvide Svaners Kro og Camping helt syd på Sjælland
Kroen - typisk dansk og med velsmakende kveldsbuffet

 

Dagen etter satte vi oss på syklene og tråkket ned til sentrum av Karrebæksminde.  Vi kom til en liten og sjarmerende dansk by ved munningen av Karrebæksfjord, hvor selve byen og øya Enø lå på hver sin side av kanalen som gikk fra fjorden og ut i havet.

 

Gjestehavna i Karrebæksminde
På sykkel i Karrebæksminde
Friskt i vinden på stranda på Enø
Kanalen som skiller øya Enø fra fastlandet
Langs kanalen lå det flere sjarmerende spisesteder som serverte mat fra havet