Hamburgsund – kanskje en liten nedtur sammenlignet med det foregående – men nå har vi vært der også….

 

Fra Stocken Camping gikk ferden nordover på Orust til vi kom til det lille tettstedet Henån.  Vi stoppet her på nedturen og visste at det fantes både Ica-butikk og Systembolag her – nødvendig å bunkre både mat og drikke. Vi hadde sett oss ut Rørvik Camping rett utenfor Hamburgsund.  Glissent på campingen var det en grå og overskyet onsdag i begynnelsen av juni, men vi fikk en fin plass helt nede ved sjøen i lag med både engelskmenn og tyskere.

Siden været ikke var helt på vår side ble grillplanene omgjort til matlaging innendørs.  Dagen etter lovet bedre værmessig, gløtt av sol innimellom gjorde at vi fant fram syklene og tråkket de halvannen kilometrene inn til Hamburgsund.  Nok et sted langs den svenske vestkysten med gjestehavn, lokale båtplasser, røde sjøboder, brygger og svensk trehusbebyggelse.  Men av en eller annen grunn manglet Hamburgsund litt av sjarmen vi har sett de fleste andre stedene.  Men – nå har vi vært her også, ved en annen anledning kunne det vært artig å tatt linjefergen tvers over sundet til Hamburgø – 130 meter bredt og tid for overfart 3 minutter.  Det ble faktisk en lang sykkeltur den dagen, etter besøket i Hamburgsund tråkket vi tilbake forbi campingen og nedover langs riksveien til stellplassen Middalarna inne i en stor eikeskog.  Hyggelig sted for en overnatting, med både strøm og tømmemuligheter – og ikke minst – stedet å utforske langs kysten i nærheten.

 

Hamburgsund på Orust - hyggelig nok, men kanskje uten den ekstra lille sjarmen....
Langs bryggene i Hamburgsund
Linjefergen som fraktet biler og passasjerer over det 130 meter brede sundet mellom fastlandet og Hamburgø
Maritimt miljø her også
Brygger, båter og sjøboder i Hamburgsund
Parkert i vannkanten på Rörvik Camping rett utenfor Hamburgsund