Tjörn – et mangfold å ta av – vi satte oss på sykkelsetet og fant fram til den ene perlen etter den andre…..

 

Kjøreturen fra Marstrand til Skärhamn ble en tåkete opplevelse, og som foreløpig eneste bobil fant vi oss en vakker plett på Hav & Logi  2 km fra Skärhamn sentrum.  Tåken holdt seg hele 17. mai, men endelig – 18 mai revnet skydekket og sola tittet fram igjen mens plassene rundt oss  langsomt ble fylt opp med bobiler.

På Hav & Logi ble vi i 4 netter mens maisola gjorde sitt for å bøte på gråværet vi hadde hatt i 5 døgn.  Joda, det blåste godt den ene dagen, men vinden var varm og la ingen demper på sykkelturen rundt i et Skärhamn som langsomt gjorde seg klar til sommerens storinnrykk.  For idyllisk var det her også, i likhet med de foregående plassene.  Vi fikk også oppleve idyller som Klädesholmen og Åstol, perler i den svenske skjærgården.  Ica-butikken må også nevnes, aldri har vi vært i en større og mer velassortert matvarebutikk noengang. Til alt overmål med Systembolaget vegg i vegg…

 

Parkert i fint skjærgårdslandskap på Hav & Logi i Skärhamn

Seilskuta Lady Ellen av Skärhamn

På bryggekanten i Skärhamn
Fin sandstrand i utkanten av Skärhamn
Hyggelig miljø i gjestehavna i Skärhamn

 

Sola fortsatte å skinne, og fredagen den 19. mai satte vi oss igjen på syklene og tok turen ut til Klädesholmen 4-5 km fra Skärhamn.  Klädesholmen er forbundet med fastlandet med ei bru, her bor det ca 200 mennesker i små og litt større trehus samlet i klynger med trange smug og gater innimellom, ikke alle farbare med bil. Jo mer vi vandret rundt i trange smug og smale gater, jo mer fascinert ble vi.  Byggestilen, de sjarmerende husene med små hageflekker innimellom, sjøboder og naust, båthavner og gjestehavner, alt rammet inn av det ramsalte blå havet – hvor vakkert der er i Bohuslän….

 

På veien mot Klädesholmen syklet vi innom Stockevik som bestod av et knippe hus og noen sjøboder
Helt i starten av vår vandring rundt på Klädesholmen
Klädesholmen var ikke bilfri, men ikke alle gater var farbare med bil
Vakker bohuslänsk byggestil
Kanskje lykken er en rød liten stuga på Klädesholmen
Liten og intim gjestehavn på Klädesholmen

 

Ikke alle idyller er landfaste, vi ble tipset om en liten øy litt sør for Skärhamn, Åstol, som lå en liten ferjetur ut fra Rønnang.  Enda en bohuslänsk idyll – her handler man ikke matvarene på supermarkedet, men i handelsboden….

Oppholdet på Åstol ble litt amputert på grunn av en iskald havtåke som kom sigende inn – vi bestemte oss for å ta båten tilbake kl 13 istedet for kl 15 som vi opprinnelig hadde tenkt. Dermed fikk vi bare med oss omgivelsene rundt havna, og ikke resten av øya, men det får være til en annen gang.

 

 

Havna på Åstol
Her heter det ikke supermarked – men handelsbod
Åstol var bilfri, med smale veier omkranset av blomstrende idyll

Spisested på bryggekanten i svært rustikk stil

 

Med besøket på Åstol som siste inntrykk på denne ferden nedover langs kysten av Bohuslän måtte vi sette strek for denne gang.  Søndag var det tidlig opp for å kjøre de 13 milene opp til Strømstad og Fjord Line hjem igjen.  Ikke visste vi at det var SÅ vakkert i Bohuslän – selv i gråvær og tåke….