33

Fra Uvdal ventet flott høyfjellsnatur på oss. Dagali, Golsfjellet og Fagernes før flotte Valdresflya og bregrønne vann og elver....

 

Etter en natt i Uvdal dro vi videre nordover langs fylkesvei 40.  Oppover bar det mot vakkert høyfjellsterreng over Dagalifjell. På Geilo tok vi til høyre mot Gol, en liten stopp der for å proviantere før vi kjørte over Golsfjellet i regnvær og ned til Leira, hvor vi overnattet på campingen der.  Leira Camping var grei nok den, men neste gang vi er på de kanter velger vi nok Fagernes Campingpark hvor vi har vært tidligere med personbil.  Men til campingens forsvar var nok middelmådig sommervær noe av årsaken til at oppholdet på Leira ikke ble sommeren høydepunkt.

 

Et lite fotostopp på Dagalifjell - fine hytter i flott høyfjellsterreng

 

Farvel til Leira og med GPS’n innstilt på Otta ventet det oss en flott kjøretur forbi Beitostølen og over Valdresflya, som vel må være en av de flotteste veistrekninger vi har i Norge.  Ikke rart strekningen er blant de nasjonale turistveien i vårt vakre land.Flott var det over Valdresflya, men iskald vind gjorde at oppholdet utenfor bilen ikke ble av lang varighet.  Egentlig burde vi jo ha slått oss til på et av overnattingsstedene langs veien, om vi hadde fått plass da, det så temmelig fullt ut overalt.  Besseggen trekker jo et betydelig antall turister, pluss andre vandreruter  i Jotunheimen.  Det stod iallefall biler parkert alle tenkelige steder hvor en bil kunne parkeres.

 

Vakkert på Valdresflya
Hymeren på høyfjellet
Norge er i sannhet vakkert
Godt med en strekk på beina både for sjåfør og hund

 

Men – vi har kjørt over Valdresflya før og kommer til å kjøre her igjen.  Dermed la vi den nasjonale turistveien bak oss og kom ned mot Vågå og et Vågåvatn så grønt så grønt.  Grønnfargen fulgte med elva nedover – så vi kunne riktig nyte den vakre fargen fra Otta Camping hvor vi bestemte oss for å stoppe for natta.

 

Vår firbente venn slapper av i gresset på Otta Camping
Godt å kunne sitte ute under markisen mens været fremdeles tillater det
Flott grønnfarge på elva
Parkert ved elvebredden på Otta Camping