Västre götaland

värmland

dalarna

Västra Götaland  strekker seg fra kysten og innover mot de to store innsjøene midt i Sverige. Et stort område med mange campingplasser – det er nok langs Bohuslänkysten vi har campet mest her, i tillegg til to-tre plasser ved Vänern og Vättern.

Värmland, fylket nord for Västra Götaland. Her har vi mye usett, men noen fine campingplasser rundt den nordlige delen av Vänern har fått besøk av oss.

Dalarnas län, innland og skog, men også vakre områder ved innsjøen Siljan. Vi stiftet bekjentskap med dette länet første gang sommeren 2021.

östergötland

jönköping

kronoberg

Området mellom Vättern og Østersjøen – Östergötland – med blant annet Göta Kanal. Dette länet er heller tynt besøkt på campingfronten, vi har mest brukt stellplasser i dette området. 

Jönköping  ligger omtrent midt i den sydlige delen av Sverige. Til nå er Gränna Camping ved Vätterns østbredd det eneste kjennskapet vi har til denne delen av landet. Vi kommer nok tilbake flere ganger for å se mer av området.

Kronobergs län i Småland, foreløpig bare en liten campingplass besøkt her. Men Småland gjemmer nok mange idyller, så her kommer vi gjerne tilbake flere ganger.

skåne

kalmar

Skåne forbinder vi med åpent landskap og duvende mark og åker. Dette fylket syd i Sverige er et nokså ukjent område for oss. Skåne vil vi gjerne utforske nærmere. 

Kalmar län – helt øst i Svergie. Her finner vi Öland, som vi stiftet et flott bekjentskap med gjennom 3 flotte uker sommeren 2022.