Fra grønt gress på en vingård forflyttet vi oss noen mil til mer grønt gress på en annen vingård.  Vi fant en fredelig plett ved vinrankene i utkanten av Neustadt an der Weinstrase, en av de største byene i området.

 

Været var fint og varmt, og innbør til en tur på to hjul langs Weinstrasse. Vi brydde oss ikke så mye om å sette kursen inn til sentrum av Neustadt, men syklet istedet i motsatt retning.  Etter noen kilometer kom vi til Deidesheim, litt større enn mange av landsbyene vi har besøkt de siste dagene. Men likevel såpass liten at landsbysjarmen er beholdt. 

Det var 2. pinsedag, og ble avholdt noe som måtte være en slags landsbyfest i Deidesheim denne solrike dagen. Vi har erfart at pinsen er en stor utfartshelg i Tyskland, med aktiviteter av mange slag. Vi satte fra oss syklene på et egnet sted, og vandret rundt i byen og tittet på folk og aktiviteter. Fulle uteserveringer, vi kom til ei gate med en slags tombolaboder, og i parken ved siden av var det masse folk ved bord og benker, og like mye folk som stod i kø for å få kjøpe mat og ikke minst drikke. Vi la kursen litt utenfor de mest folkerike områdene, og fant en uteservering med behagelig skygge under trærne. Ganske fullt her også, men vi fant da et bord og bestilt hver vår Spritz Aperol, en drikk som smaker friskt og godt i varmen.

Oppholdet vårt langs Deutsche Weinstrasse gikk mot slutten. Vi dro tilbake til det grønne gresset og vingården, og benket oss i sola med utsikt til vinrankene. Vi har hatt flotte dager her mellom landsbyer og vinmarker. I morgen setter vi kursen mot Moseldalen, og håper på like fine opplevelser langs den buktende elva. 

Parkert i varm maisol på en vingård i utkanten av Neustadt, men vinrankene som nærmeste nabo
Tavle ved vingårdens innkjørsel der navnene på alle som er kåret til vinprisesser siden 80-tallet er ført opp
Vi har syklet inn i Deidesheim som kunne by på et lite torg omgitt av vakre bygninger
Gårdsrom med uteservering ved en vingård i Deidesheim
Deidesheim har selvsagt sin egen kirke - plassert ved byens torv.
Midt i byen fantes en fin og velstelt slottspark
Fin gammel bygning, flagget som vaier fant vi ut måtte være Deidesheim´s byflagg
Frodig inngangsparti til en av byens mange vinutsalg.
- og her kan man få kjøpt is
Adjø - og kanskje på gjensyn - Deutsche Weinstrasse