To og ei halv uke i Danmark er snart over - en flott forårsferd med mye fint og varmt vårvær. Den siste natten tilbragte vi i fredelige omgivelser og deilig maisolskinn ved Øer, noen kilometer syd for Ebeltoft.

Her ligger Øer Maritime Ferieby rundt et stort basseng med brygger og havn for en god del fritidsbåter. For å komme ut i rom sjø må båtene gjennom en sluseport. Her skulle det angivelig være plass for noen bobiler – etter litt utspørring av de lokale ved slusen fant vi ut hvor vi kunne stå. Strøm hadde vi tilgjengelig, og ikke minst, nydelige omgivelser rundt slusen og videre utover mot fjorden. Løvetannen blomstret, det var solrikt og vindstille – en bedre slutt på en fin rundtur i Danmark kunne vi knapt få. 

Ved slusen lå det enda noen fritidsbåter på land, pluss et lite knippe fortøyd ved brygga rett utenfor sluseporten.  Ved innløpet til slusen strakk en steinmolo seg langt utover i det grunne farvannet, og strender manglet det ikke her heller.  Innenfor slusen ligger havna godt beskyttet omkranset av feriehus med en unik beliggenhet på bryggekanten. Her ferierte vi engang for mange år siden, men huset vi leide dengang var ikke godt å finne igjen….  Øer Maritime Ferieby er et besøk verd, både for de som kommer sjøveien og for oss landeveisfarende…

8. mai 2022

Enkel bobilparkering i fine omgivelser ved Øer sluse
Utløpet av kanalen fra sluseporten og ut i åpen sjø
På en benk ved stranden....
Steinmoloen strakk seg langt utover i det grunne farvannet
Fra bobilplassen vår hadde vi fin utsikt ut mot sjøen
Sluseporten i Øer
Fra brygga innenfor sluseporten kunne vi se inn mot havna og husene i Øer Maritime Ferieby
Fin og beskyttet havn med feriehus på bryggekanten
Ferieboliger til lands og til vanns i skjønn forening
Her kan man bo med båten fortøyd omtrent på terrassen
En litt mer fredelig del av feriebyen
En kunsterisk installasjon ved Øer Maritime Ferieby