Høsten 2016 tilbragte vi noen flotte dager på Vejers Strand i den sydlige Danmark, og fikk oppleve brølene av hjorter i brunst i høstmørket. Siden den gang har en ny høsttur til Vejers stått høyt på ønskelisten, og nå var vi altså her igjen.

 

Vejers Strand Camping er en stor naturcampingplass beliggende i klittelandskapet ut mot Vesterhavet og den brede, hvite sandstranden. I dette området – Oksbøl Krondyrreservat – finner vi en av Danmarks største bestander av krondyr, eller hjort som det heter på norsk. Nå om høsten er det brunsttid, og de store hanndyrene forsøker å få hunnens oppmerksomhet gjennom de mektige brølene. Synet av hjorten langt der borte som legger hodet bakover og  brøler er vakkert, selv om vi ikke kom så nær hjortelflokkene som vi kanskje skulle ønsket. 

Vi stod parkert helt i ytterkanten av den store campingplassen med kort vei til den brede og vakre sandstranden. Hver natt ble vi vekket av krondyrenes brøl som forflyttet seg gjennom nattemørket – spennende å ligge og lytte til – da gjorde det ikke så mye at nattesøvnen ble litt spolert….   Vi tilbragte 3 flotte dager i krondyrenes rike – brukte syklene flittig og nøt synet av både klittelandskapet og den endeløse stranden – Danmark har mye å by på som vi ikke finner i Norge.

Vejers Strand Camping under en høstlig himmel
Stranden er som mange strender langs vestkysten av Danmark - bred og hvit og vakker
Det var mye hjort i området ved Vejers disse septemberdagene
De prektige dyrene beitet i store flokker på slettene ved innsjøen
En brølende hjort
Det er vakkert i krondyrenes rike
Det er fint å dra på oppdagelsesferd med sykkel i områdene rundt Vejers Strand Camping
Som skapt for en rast etter en lang sykkeltur på speiding etter hjorteflokkene
Fint utsiktspunkt mot innsjøen og områdene der hjorten liker å beite
Solen går ned etter en fin dag i krondyrenes rike