Etter ei uke ved fjord og fjell i Møre og Romsdal var tiden kommet for å forlate dette fylket for denne gang. Vi hadde planer om et par dager på Geilo, men før vi kom så langt hadde vi et par overnattinger på veien.

 

I Gudbrandsdalen ligger idylliske Elstad Camping fint til langs Lågen. Med markisen utstlått ved elvebredden nøt vi en blikkstille og fin kveld i dalføret. Dagen etter forlot vi Gudbrandsdalen og dro over til Valdres. Mellom regnbygene ved Strandefjorden på Leira ble det lange turer på beina – det er spennende med stolpejakt, og på Leira var det plassert ut mange rundt om i terrenget.

Så kom vi til Geilo igjen, for andre gang denne sesongen. Vi tok inn på Øen Turistsenter, syklet Ustedalsfjorden rundt og dro til topps i alpinbakken i bygda. Pluss litt shopping, fabrikkutsalget til Øyo Kniver hadde mye fint å by på.

 

Fint og stille ved Gudbrandsdalslågen
Ringebu's flotte stavkirke fra 1200 tallet troner høyt oppe i lia
Strandefjorden og det flotte området ved Leira Camping
Parkert i gråværet på Leira Camping
Tilbake på Geilo for andre gang i år - geitramsen blomstrer langs en av de mange turveiene
Dramatisk himmel over Geilo
Sykkeltur rundt Ustedalsfjorden tok oss forbi særegne lydskulpturer - hengende trepinner som lager lyd når de svaier i vinden
Gammel høyløe ved Ustedalsfjorden
Fekjo Kulturminnepark med graver fra vikingetiden

Tuftebrui – bygget så lik den gamle brua som mulig

Ustedalsfjorden - fin fjord å sykle rundt på Geilo
Det ble Øen Turistsenter på Geilo denne gangen
Fin utsikt over Geilo fra alpinbakken