Vi bestemte oss for å kjøre Østerdalen oppover mot det som var det egentlige målet vårt - Rørostraktene. Siden det var meldt litt dårlig vær et par, tre dager tenkte vi å drøye ankomsten til Røros til det verste regnværet hadde gitt seg. Bergstaden skulle oppleves i rimelig bra vær - iallefall ikke i regnvær !

 

Dermed ble det Rena Camping i vindstille og regnvær. En fin og idyllisk plass, der den ligger ut mot det lille vannet Prestsjøen. Kort vei til sentrum er det også, med tilgang på butikker som forsyner oss med det vi trenger. Vi ble på Rena under lørdagens vedvarende og intense regnvær – søndagen satte vi kursen oppover riksvei 3 gjennom vakre og fredelige Østerdalen – et bra alternativ til adskillig mer trafikerte E6. Siste stopp før Røros ble Tynset, ei vakker bygd strategisk plassert mellom flotte fjellområder. Vi tok inn på Tynset Camping, sentralt plassert i bygda med nærhet til  oversvømte Glomma med den iøyefallende broa over.

 

Parkert på Rena Camping med utsikt over Prestsjøens blikkstille vannspeil.
Stupetårn for glade sommerdagers badeliv
Campingplassen på Rena ligger fint til ved bredden av vannet
En gråværsdag på Rena, men likevel fint og stille
Rena's flotte og iøyefallende tømmerkirke som ligger midt i sentrum
På vei opp Østerdalen er det jo obligatorisk å stoppe ved Stor-Elgen
Tynset Camping - et hyggelig sted i ikke fullt så hyggelig vær
Stasjonsbygningen på jernbanestasjonen på Tynset - et flott bygg
Et regnvått Tynset
Snøsmeltingen i fjellet har ført til at Glomma går over sine bredder
Flotte Tynset Bru over Glomma
Som en ekstra bonus etter en regnfull dag åpenbarte det seg en vakker kveldshimmel over Tynsetbrua