Høyt hevet over Halden by ligger et imponerende festningsverk som gjemmer en campingplass midt iblant festningsmurer fra 1600 tallet. Her slo vi oss ned for et par dager mens pinsehelga ebbet ut og godværet holdt stand.

 

Til topps på Fredriksten Festning kunne vi skue ut over Halden og over til grannelandet som er heller utilgjengelig i denne koronatiden. Vi nøyde oss med utsikten over til Sverige mens vi vandret på toppen av festningsmurene og lot oss imponere over dette staselige byggverket hvis hovedformål var å beskytte landet mot fienden. Festningsområdet var mye større enn det vi hadde forestilt oss, med flotte og velholdte grøntarealer overalt mellom de gamle murene og bygningene.

Det er ikke langt ned til Halden sentrum, men ingen hadde fortalt oss at det var så bratt!!  Vi la optimistisk i vei nedover på hver vår sykkel, enden på visa ble at syklene måtte leies begge veier. Nedover fordi det var for bratt til å sitte på sykkelsetet, og oppover fordi det var for tungt i motbakkene. Men Halden var jo en hyggelig by da, med den flotte festningen tronende over det hele.

 

Fredriksten Camping, en trivelig plass blant gamle festningsmurer

Til topps på festningen med utsyn over til Sverige
Flott utsikt over Halden by her oppe fra
Fredriksten Festning - et historisk byggverk fra 1600 tallet
Gamle kanoner - et fast innslag på mange festningsverk
Tykke, gamle festningsmurer
Disse bygningene er nok av nyere dato enn selve festningen
Fredriksten Festning hever seg staselig over Halden
Det finnes til og med en egen kro på festningsområdet - Fredriksten Kro
Frodig festningsvoll i sommersola