Noen ganger så går et sted bare rett hjem hos oss. Slik var det da vi kom til Bufjord Camping i Homborsund en solrik fredag i mai. Vi parkerte Hymeren i le for den ikke helt behagelige sydvesten og bare nøt roen og stillheten på denne idylliske campingplassen omgitt av sørlandsk skjærgård.

 

Homborsund ligger bare drøye 4 mil hjemmefra  og vekker minner fra fordums turer med båten da vi både rullet og stampet oss fram over Homborside, et litt værhardt havstykke utenfor fastlandet her ved Homborsund. Bufjord Camping har navn etter fjorden ved campingplassen – Bufjorden – vi har faktisk ankret opp inne i fjorden et sted i en fjern fortid som sjøfarende.

Bufjorden gjemmer mer enn ankringsplass for båtfolket,  her ligger altså en idyllisk, velholdt og fredelig campingplass med god plass både til fastliggere og til oss andre som bare trenger et oppholdssted for et par døgn. Vi slo oss til her og som sedvanlig kom syklene fort fram og tok oss rundt i Homborsund – et lite stykke Sørland med røde sjøboder, hvite hus med blomstrende syriner, en lun havn til fortøyning av småbåtene, og et fint skjærgårdslandskap med det åpne havet rett ut.

 

Bufjord Camping - et fredelig sted i fint skjærgårdslandskap. Det var en del fastliggere her, men god plass til Hymeren på det fine området nede ved sjøen

 

I Homborsund fantes en campingplass til på motsatt side av Bufjorden. Breivik Camping med fine arealer nede ved stranda – men kanskje ikke like fint når sydvesten står rett inn her…..

 

Fin strand på Brevik Camping - før det blåste opp fra sydvest utpå dagen......
Kalvehageneset - stort friområde med fritt utsyn over Homborside - det åpne havstykket mellom Homborsund og Grimstad
Kalvehageneset - flott tilrettelagt turområde
Homborsund er et gammelt strandsted med både feriegjester og fastboende
De hvite husene med frodige vekster rundt som er så typisk for Sørlandet
Like typisk for Sørlandet er de røde sjøbodene - de finnes i Homborsund også