Etter å ha feriert blant innsjøer og kanaler i vårt kjære naboland i øst i nesten 3 uker var tiden inne for å vinke farvel til söta bror for denne gang.

 

Vi krysset grensa ved Ørje i regnvær som gav seg ettersom vi nærmet oss hovedstaden. Med sønn, svigerdatter og barnebarn i Oslo forsøker vi å få en stopp innom her når det er mulig.

Vi la oss inn på Ekeberg Camping da gårdsplassen på Dal/Brenna ikke er tilgjengelig med vår bobil – bratt adkomst og null parkeringsmuligheter utenfor huset. Ekeberg duger, faktisk er det ganske artig å være her. Mangfoldet er stort, nasjonaliteter fra veldig mange land, vi gjorde store øyne da vi kom tilbake fra sentrum den siste kvelden. Vi hadde fått nye naboer – en bobil med 2 voksne og 2 små barn med kinesiske skilter – det er ikke hverdagskost.

Dagene i Oslo gikk først og fremst til å være sammen med Petter og Katrine og lille Bendik – ved siden av å være turist med kamera i hovedstaden. Oslo er jo en spennende by å vandre rundt i med alle sine kjente attraksjoner.

Ekeberg Camping - kveldens grillmåltid forberedes i fin sommersol

 

Ekebergparken ligger rett ved siden av campingen. Det går flere gangveier gjennom parken hvor det er plassert 25 skulpturer med jevne mellomrom. Parken ligger i et fint skoglandskap i skråningen ned mot Ekebergrestauranten. Er man på Ekeberg Camping er det nesten obligatorisk med en tur gjennom denne fine parken.

 

Den skrånende Ekebergparken

 Walking Woman – som sikkert mange har møtt gjennom sin vandring i Ekebergparken.

 

Ettermiddagstur ned til sentrum med kameraet – det var masse folk på Karl Johan denne fredagsettermiddagen i midten av juni.

 

Fontenen i Studenterlunden
Fin blomsterprakt på Karl Johan
Universitetsplassen
og Slottsplassen

 

Søndagen opprant med litt grått og kjedelig vær etter gårsdagens sommervarme. Vi tok bussen ned til sentrum og lekte litt turister – Operaen, Frognerparken, Akershus Festning og Aker Brygge hører liksom med.

 

Oslo's vakre operabygg
Vi har vandret fra Bjørvika langs havna i Oslo og kommet til Akershus Festning
Gamle og vakre skip fortøyd ved havna nedenfor Akershus Festning
Tjuvholmen
En tur langs Aker Brygge hører med når man er i Oslo
Så var det Frognerparken sin tur - blant alle Vigelands skulpturer
Vel tilbake på Ekeberg igjen har vi fått nye naboer - helt fra Kina !