Den lange påskeferien går mot slutten. Vi dro hjemmefra tirsdag 16 april i påskeuka og har vært på farten i nesten 3 uker.

 

Hva passet bedre enn å avslutte denne Danmarksferden i Blokhus, hvor vi har vært  så mange ganger før med personbil,  men aldri overnattet med Hymeren.

Vi tok inn på Blokhus By Camping nesten i sentrum. Mange fastliggere, og i den kraftige vinden som herjet vestkysten fant vi litt le til oss selv og bilen blant campingvognene oppe i skogbrynet. Kanskje ikke den mest spennende plassen å stå, bobilplassene midt på campingplassen hadde nok vært hyggeligere, men desto mer vindfulle.

Blokhus Strand - her har vi vandret mange ganger, både i storm og stille
Om det ikke var storm denne dagen, var vinden fra nord både kraftig og iskald
Velkjent hus i Pirupshvarre som vi har passert mange ganger etter vandring på stranda, i dag ble det på sykkel
Torvet i Blokhus - ikke mange mennesker ute i den kalde vinden

 

Og så var det Futten da, kanskje selve begrepet på den lille kystbyen Blokhus.

Her har vi spist mangt et stjerneskudd, nytt god rødvin til kveldens middag i mørke februarkvelder, bestilt kold fadøl etter en lang vandring på stranda, eller  lesket oss på den samme drikken i sommersola på uteserveringen. Vi har spist Fut-frokost til svingende jazzmusikk, stukket innom for et glass vin eller kaffe og eplekake og spist våre bøffer omgitt av Futtens lune hygge.

Dette er et sted med sjel – utvilsomt vår favorittrestaurant i Danmark.

 

Sømerket i Blokhus - godt synlig på lang avstand for sjøfarende
Bekken som renner ut i havet ved Strandkiosken

 

Blokhus Klitplantage – et stort skogbevokst område med et nettverk av gang- og sykkelstier hvor man kan vandre i timesvis til lyden av det brusende havet og vinden som suser i tretoppene. Vi tok en tur på syklene gjennom klitplantasjen denne siste dagen av den lange påskeferien.

 

Fine stier både for gående og syklende
En lun oase i Blokhus Klitplantasje