Enda bare mars måned – men med milde og fine vårdager i sikte var det ikke mer å vente på. Hymeren er klargjort for en ny sesong, og en vårdag i slutten av mars satte vi kursen østover og innledet et nytt kapittel av Hymerlivet.

 

Kun sommerdekk på bilen, enda snø og vinter i innlandet, best værmelding fra Kristiansand og østover, og et ganske begrenset antall åpne camping/bobilplasser var utgangspunktet for starten på Hymerlivet i 2019.

Det startet med en liten bomtur. Moysand Familiecamping utenfor Grimstad så ifølge div apper ut til å være åpen. Det var den ikke, åpnet ikke før til påske. Men når vi først var der, tok vi oss en runde på plassen likevel.  Flott camping med flott beliggenhet i ei lun bukt, kanskje vi kommer tilbake senere i sesongen.

 

Stranden ved Moysand Camping - enda vinterstengt men forlokkende fint i vårsola

 

Når  ikke Moysanden var åpen var det bare et alternativ tilbake, om vi ville holde oss i Grimstad iallfall. 

Bie Apartment og Feriesenter er helårsåpent, en fin plass hvor vi har vært en gang tidligere. Vi booket oss inn her i fin og varm mars-sol, rigget oss til utenfor bilen og bare nøt å endelig være på tur igjen.

 

En ganske alminnelig onsdag i mars - det er godt å være pensjonist...

 

Det trakk over litt skyer utpå ettermiddagen, dermed var ikke utelivet ved bilen fullt så attraktivt. Vi tok en tur ned til Grimstad sentrum, en stille by rett før butikkene stengte en onsdag i mars.

 

Våren er her !!

 

Torsdagen opprant med sol og fint vær, dog litt vind som økte på ut over dagen. Vi fant fram syklene og gav oss området rundt Marivolden og Hesneskanalen i vold.

 

 

Innløpet til Hesneskanalen. I bassenget utenfor Hesnes lå vi værfaste med båten for mange år siden. Denne kanalen forsert med lettbåt ble redningen for å få tak i noe mat inne i Grimstad da vi ikke kunne gå ut i den opprørte sjøen med den store båten.

 

Tidlig vår ved Hesneskanalen
Fra Hesnes sykla vi videre ut til den fine campingplassen på Marivolden
På Marivolden fortøyde vi lettbåten her da vi lånte dusjene i vårt forrige liv som båtfolk
Sykkelturen videre - trebro over sundet til Rønnes

 

Før syklene ble parkert denne marsdagen ble det en liten tur ned til havnefronten i Grimstad for å mimre litt. Vi har ligget mye med båten i Grimstad i vår storhetstid på sjøen – men det er lenge siden…..  Nå er det Hymerlivet som gjelder !!

 

Det finnes båter i Grimstad gjestehavn i mars måned også
Seiler med flagget oppe - det betyr ved at det er folk ombord