Bogstad Camping, høyt over Oslos tak, men med nærhet både til storbyen og Nordmarka. Det ble marka som vant denne første turen til hovedstaden med Hymeren.

 

Vi dro fra idylliske Telemark Kanalcamping  og videre til Oslo og Bogstad Camping, en romslig campingplass i umiddelbar nærhet til storbyen, og likevel fredelig beliggende med Nordmarka som nærmeste nabo. Vi booket oss inn her for 2 netter, rigget til grillen og inviterte eldstesønnen på et grillmåltid siden han fylte 35 år og var etterlatt av samboeren i hovedstaden – hun syklet ritt i Sandes denne helga.

 

Grillmåltid til ære for bursdagsbarnet forberedes

 

Siden Nordmarka bare var et steinkast unna pakket vi sekken, snørte joggeskoene og gav oss marka i vold.  Et skilt på campingen forkynte at Tryvannsstua lå i retning nordover.  Vi la i vei bortover og oppover – mest oppover – og nådde omsider idyllen etter å ha forsert både steiner og røtter, bekkefar og broer underveis.  Men det var verd stevet – og nista smakte ekstra godt i de fine omgivelsene hvor turisthytta lå.Turen tibake igjen gikk en annen vei, vi fulgte grusveien nedover og nedover helt til vi slitne og trøtte nådde Bogstadvannet og campingen rett ovenfor igjen.

 

Benny kjøler seg ned på vei til Tryvannstua
Idylliske omgivelser på veien innover mot turisthytta
En velfortjent rast etter noen harde stigninger
Endelig framme ved målet
Fint å raste her ved Tryvann