Vi har forflyttet oss fra sørlandsbyen Mandal og østover til Hove og naturskjønne Raet Nasjonalpark på Tromøya utenfor Arendal. Været har slått om, nå er det kraftig vind som rår. Med styrke både 12 og 15 og ingen sol som varmet denne siste påskedagen gjaldt det å kle seg godt for opphold utendørs.

 

Hove Leirsenter dekker et stort område i Raet Nasjonalpark.  Her finnes et vell av tilbud innen idrett, sjø- og friluftsaktiviteter. Stedet blir brukt til leirer og stevner, og kan huse opp til 5000 mennesker i de forskjellige bygningene og på det store teltområdet. 2 store gressplener er satt av til drop-in for bobiler og campingvogner, her parkerte vi Hymeren så godt i le som det lot seg gjøre i den friske nordavinden.

Raet Nasjonalpark  har navn etter det store raet fra istiden som strekker seg nedover kysten og vises oppe i dagen flere steder, blant annet her på Tromøya. Isen har lagt fra seg store mengder rullestein langs yttersiden av øya, der bølgene fra Skagerrak brytes mot strendene. På Hove på Tromøya er det flott å vandre på stiene gjennom nasjonalparken, forbi små bukter, store strender bestående av rullestein, og krokete furutrær formet av den evige vinden. Denne siste påskedagen tok vi turen til fots gjennom nasjonalparken, iført varmt og vindtett tøy mot den iskalde nordvesten som satte punktum for denne påska.

 

Rullesteinstrendene preger yttersiden av Tromøya på Hove
Grønn vegetasjon i en grå steinørken
Rullesteinene kommer til nytte som steingjerder rundt den gamle hyttebebyggelsen
Det er et spesielt landskap på yttersiden av Tromøya
Det er vår på Hove med nye lysegrønne skudd på buskene
Gjennom skogen går det fine turstier
Ut mot sjøen finnes flere flotte steder å raste, men ikke i iskald nordavind !
Krokete furutrær som er formet av pålandsvinden som ofte står på her
Ytterst på Hoveodden finner vi Canvas Hove, et overnattingssted der det tidligere lå en campingplass
Eller hva med et opphold i badstua i canvasleiren ?
På motsatt side av rullesteinstrendene finner vi fine sandstrender på Hoveodden
Hove Leirsenter dekker et stort område med mange bygninger for overnatting - tre av dem
God plass til å parkere Hymeren på Hove