Bogstad Camping, helårsåpen og godt fylt opp med bobiler en maihelg. Oslo's kollektivtrafikk tar oss lekende lett fra campingen og akkurat dit vi vil…..

 

Fra hyggelige Horten gjestehavn og bobilparkering kjørte vi de 10 milene inn til Oslo og Bogstad Camping mens regnet øste ned.  Vel framme sjekket vi inn for 3 døgn blant overraskende mange bobiler, men så er jo Bogstad det eneste åpne organiserte overnattingsstedet for rullende kjøretøy så tidlig i sesongen.

Vel framme på Bogstad ble det en matbit før Ruter-appen kom fram for bestilling av billetter til kollektivtrafikken.  Buss 45 til Majorstuen passerte hvert kvarter rett ovenfor campingen.  Det ble busstur til sentrum og T-banen videre retning Sognsvann hvor Petter, Katrine og lille Bendik holder til for tiden.  Flott å se Bendik igjen, på halvannen måned hadde mye skjedd utviklingsmessig.  

Regnet gav seg etterhvert, og siden mor trengte litt egentid ble det far, farfar og farmor som tok med seg Bendik i vogna en runde rundt Sognsvann. 

Fredagen tittet sola fram, og dagen ble riktig fin – tilbragt i Frognerparken sammen med Katrine og Bendik, fulgt av bryggesleng og is på Aker Brygge før trikk og buss hjem igjen til Bogstad.  Lørdagen ble flott værmessig, med en smak av sommer.  Tilbake til foreldre og barn, denne gangen med en ekstra reise med T-banen – grunnet Holmenkollstafetten var bussruten fra Bogstad til Majorstuen innstilt.  Vi fikk noen flotte timer i maisola ved Sognsvann sammen med Bendik, som fulgte ivrig med på da ender og måker ble matet ved vannkanten.  En særdeles hyggelig Oslohelg tok dessverre slutt, søndagen var det rake veien hjem igjen med innlagt matpause ved rasteplassen på Østerholtheia, vårt faste stoppested på hjemveien.

Parkert på Bogstad Camping - fin base for besøk i hovedstaden
Frognerparken med alle sine flotte skulpturer
Monolitten - den kanskje mest kjente skulpturen i Frognerparken
Våren har kommet godt i gang i Oslo
Farmor og Bendik koser seg i Frognerparken
Fra Frognerparken gikk turen innom Aker Brygge i finværet
Fra Frognerparken gikk turen innom Aker Brygge i finværet
Fint langs Aker Brygge
Mye folk på Aker Brygges flytende uteserveringer
Kontrastenes Oslo - fra myldrende folkeliv på Aker Brygge til ro og stillhet ved idylliske Sognsvann
En flott maidag ved porten til Nordmarka