IMG_3213
Et av de fineste stedene langs Göta Kanal er etter vår mening området ved Bergs Slussar. Her finner vi den berømte Carl Johans Slusetrapp med sine 7 sluser, pluss to dobbeltsluser lenger oppe, i tillegg til store grøntarealer og god plass til både båter og bobiler.

Båtene som kommer vestfra og skal sluses ut i innsjøen Roxen – eller omvendt – bør beregne litt god tid – det er mange slusekamre som skal forseres på vei opp eller ned kanalen. Mellom de øverste og nederste slusene finnes et stort basseng med fine gjestebrygger både for dem som vil overnatte og dem som bare venter på å bli sluset videre. 

Bobilene har også fått sin plass ved Bergs Slussar. Et stort område er avsatt til bobilparkering med plass til et tyvetalls biler. Riktignok uten strøm, og riktignok uten kanalutsikt, men et fint sted å parkere bilen med hele sluseområdet i Berg to minutters gange unna. Vi fant oss en plass i Berg, sammen med mange andre, innen kvelden var hele bobilparkeringa full. Både bobiler og en campingvogn stod på vent på grusparkeringa ved siden av, i håp om å få en plass på gresset dagen etter. 

Det er ganske livlig i Berg, som faktisk er det mest besøkte turistmålet langs Göta Kanal. Flere turistbusser kom med passasjerer som skulle være med passasjerbåten Wasa Lejon som har hjemmehavn her. Her er både kafe og vandrerhjem, og for de som ikke har egne sykler med finnes det utleiesykler. 

Vi ble i idylliske Berg i to dager – den ene dagen brukte vi til å sykle vestover langs kanalen – dette strekket var vel det fineste området vi har syklet i langs hele Göta Kanal…..

14. juni 2022

IMG_3272
Bobilparkeringa i Berg - et hyggelig og populært sted
IMG_3207
Berg med Carl Johans slusetrapp - fint sted ved Göta Kanal
IMG_3208
Carl Johans slusetrapp med sine 7 slusekamre
IMG_3211
Slusene i Berg som leder ned til innsjøen Roxen
IMG_3234
Bergs slussar - de øverste slusene sett fra broa som går over kanalen
IMG_3216
De små idylliske gule husene finnes ved Bergs slussar også
IMG_3221
Berg har sin egen passasjerbåt - et fint syn ved kanalen
IMG_3229
IMG_3285
Mellom slusene i Berg vider kanalen seg ut til et stort basseng med god plass for gjestende båter
IMG_3228
Det er idyllisk ved slusene i Berg
IMG_3197
IMG_3232
IMG_3203
Kanalen i Berg renner ut i innsjøen Roxen
IMG_3200
Fin liten badestrand ved Roxens bredd
IMG_3206
IMG_3230
De øverste slusene
IMG_3220
Bergs flotte sluseområde
IMG_3273
Utstilling av gamle sluseporter
IMG_3282

Den ene dagen i Berg satte vi oss igjen på sykkelsetet og fulgte sykkelveien vestover langs kanalen. Dette strekket var veldig idyllisk. Junisommeren blomstret ved bredden, sola skinte og kanalen slynget seg dovent gjennom landskapet. Også her går det ei og anna bro over kanalen, noen sluser finnes her også, i tillegg til de tradisjonelle gule husene med hvitmalte vinduskarmer. Da vi hadde syklet 11-12 kilometer i fint solskinn begynte svarte skyer å pakke seg og torden buldret i det fjerne. Vi fant ut at det var best å snu – men heldigvis slapp vi unna både regn og torden – været bestemte seg for å ta en annen retning enn dit vi var.

 

IMG_3244
Ikke langt fra Berg lå nok en sluseport i nesten parklignende omgivelser
IMG_3238
Vi syklet gjennom idylliske omgivelser
IMG_3257
Dette stedet vi kom forbi hadde en bro som ikke lenger var i bruk
IMG_3267
Passasjerbåten Wasa Lejon på tur langs Göta Kanal
IMG_3263
Idyllisk sted å raste langs kanalen
IMG_3261
IMG_3264