Fricamping er ikke vår sterkeste side - her er vi i startgropen enda. Men det hender vi finner et sted  for å fricampe - enten på egenhånd eller ved hjelp av diverse apper  som viser oss steder å tilbringe en dag eller to uten noen form for fasiliteter.

HAUKELIFJELL

Flott område på Haukelifjell hvor det er mange plasser å stå et stykke nedenfor veien - midt i fjellheimen

HOVDEN

Ved Hegni Friluftsområde på Hovden er det mulig å stå natten over med bobil. Fine tur- og bademuligheter og kort vei til Hovden sentrum.

TROMØYA

Parkeringsplass ved Raet Nasjonalpark på Tromøya. Fint å stå over natten. Havutsikt, flotte turmuligheter i nasjonalparken og med benk og bord i naturstein.

NORETJERN

Parkeringsplass ved Noretjern med mange turmuligheter i Mossemarka. Stille og rolig plass rett utenfor Moss. Søppelkasse på plassen.

SKULLERUD

Utfartsparkering ved Skullerudstua i Østmarka i Oslo. Greit å stå over natten. Ofte fullt av biler i helgene. Rolig plass på kveld og natt - noen minutter å gå til Skullerud T-banestasjon.

FRYSJØEN

Nydelig plass for fricamping ved innsjøen Frysjøen på Finnskogen. Bord og sittebenk, søppelkasse. Liten badeplass like ved. Litt trafikk fra veien, men ikke sjenerende. Turstier i området.

HJERKINN

Parkeringsplass ved viewpoint Snøhetta på Hjerkinn. Litt bratt grusveg opp. Flott utsikt over fjellheimen og sti opp til utsiktspaviljong med utsyn mot Snøhetta. Toaletter på plassen.

STIKLESTAD

Stor parkeringsplass ved Stiklestad Kultursenter hvor det er mulig å stå over natten. Flotte omgivelser med middelalderkirken og fine utearealer ved Stiklestad Kultursenter.

HOLAND RASTEPLASS

Fin rasteplass ved Holandsfjorden med utsikt til Svartisen. Turer til Svartisen med båt over Holandsfjorden går fra brygga i bunnen av bakken ved rasteplassen.

STORVIKA RASTEPLASS

Parkeringsplass i nydelige omgivelser i Storvika i Gildeskål i Nordland. Matbutikk, tømmemulighet og dieselfylling. Flott tilrettelagt rasteplass med bord og benker og fin sandstrand.

HELNESSUND

Parkeringsplass i tettstedet Helnessund i Steigen hvor det er mulig å stå over natten. Spisested og butikk på brygga

FEMUNDEN

Dalsvika i sørenden av Femunden - et nydelig sted for fricamping med plass for mange biler. Utedo. Furuskogen beskytter mot trafikken oppe på veien. Tamrein beiter i området

SAGGRENDADAMMEN

Stor parkeringsplass mellom Saggrendadammen og sølvgruvene på Kongsberg. Parkering forbudt over 24 timer. Stille og fredelig på kveldstid, en del biler og folk som kommer og går på dagen. 

RØSHOLMSTRANDA

Nydelig sted ved Tyrifjordens nordlige bredd. Plass til flere bobiler på gresset. Kafe på plassen. Søppeldunker og toalett. Fin sandstrand og svaberg ut mot vannet. Stedet driftes av Røde Kors.

VATNEDALSDAMMEN

Parkeringsplass ved demningen Vatnedalsdammen i Bykle Kommune i Agder. Bord og benker på parkeringsplassen. Det beiter sauer i området. Søppelkasse

VASSTULAN

Fin plass for fricamping rett over veien for Vasstulan Høyfjellsstue. Flotte omgivelser og mange turmuligheter innover i fjellet. Trafikken forbi på veien er ikke spesielt sjenerende.

EIDSVOLL VERK

Parkeringsplass ved Eidsvollbygningen på Eidsvoll Verk. Mye biler på dagtid, men greit å stå over natta. Litt trafikkstøy fra veien som går forbi.

VIKERSUND

Fin plass å fricampe ved Tyrifjorden i Vikersund. Store grøntarealer ned mot vannet. Litt trafikkstøy fra veien som går forbi, men stilner på kvelden. Det går en del tog forbi, også på natt. 

ØRAJORDET PARKERINGSPLASS

Stor grusparkering i utkanten av Son. Gangavstand til sentrum. Parkering max 24 timer. Ikke spesielt mye trafikk langs veien som går forbi. 

STEINBRYGGA BORRE

Fin plass å stå ved båthavna Steinbrygga i Borre. Utsikt over havna. Sykkelavstand både til Horten og Åsgårdstrand. En del trafikk av biler som skal til og fra båthavna.

PARKERINGSPLASS KLØVERMARKEN

Grei plass å stå over natten når man kommer med sein ferge til Hirtshals. Noen minutters kjøring fra fergehavna på veien mot Skagen. Stille på natt, trafikken fra E39 er ikke sjenerende.