Göta Kanal - besøkt tidligere - og besøkes svært gjerne igjen. Vi dro fra Lyrestad gjennom svensk åkerlandskap med kurs for den lille idyllen Jonsboda drøye 2 mil unna.Ikke den lange dagsetappen altså, men kanalen som går fra Vänern til Vättern har så mye å by på at da holder det ikke med 3 netter i Lyrestad.

Jonsboda er et lite sted ved kanalbredden med bro over kanalen, fine oppstillingsplasser ved gjestebryggene og en liten kafé plassert i idylliske omgivelser. Her var god plass såpass tidlig i sesongen, så her var det bare å plassere bilen i ytterste rekke med utsikt over brygger og vannet som gled dovent forbi.

Fra Jonsboda går sykkelveien langs kanalen østover mot innsjøen Viken. Men før vi kommer så langt, passerer den hyggelige Wassbacken før vi kommer til det lille stedet Tåtorp, som må være det ultimate sted for å kunne slappe av og ikke gjøre noen ting…..

12. juni 2022

Jonsboda med kafé på kanalbredden og plass for ferierende både til lands og til vanns
Jonsboda har sin egen gapahuk med plass for overnatting og mulighet for samling rundt grillen
Bobilene har fått sin fine plassering ut mot gjestebryggene i Jonsboda
Badeliv ved kanalen

 

Vi har funnet fram syklene og planlagt å sykle fra Jonsboda forbi Wassbacken og ut til Tåtorp der kanalen renner ut i innsjøen Viken. Sykkelveien løper parallelt med kanalen hele veien, omkranset av grønne løvtrær. Mellom Jonsboda og Wassbacken finnes ingen sluser, kun en smal bygdeveg som går over kanalen i ei bro. Været var litt ustabilt, vi rakk heldigvis fram til Wassbacken før ei kraftig sommerbyge var over oss. Der ble det is i påvente av at regnet gav seg, før vi dro videre ut til Tåtorp, nok en liten idyll ved Göta Kanal.

 

Vi har kommet fram til Wassbacken som har både campingplass, gjestehavn, vandrehjem og kafe
Regnet har gitt seg og solen skinner på slusevokterboligen ved slusene på Wassbacken
Campingplassen på andre siden av kanalen som hadde heller tynt belegg denne formiddagen
Wassbackens gjestebrygger med kafe og vandrehjem i bakgrunnen
Det er god plass ved kanalbredden
Passasjerbåten Juno passerer Wassbacken, og fyller godt opp i åpningen der broa er skjøvet til side
Vi syklet videre mot Tåtorp og kom forbi Lanthøjden som markerer det høyeste punktet langs Göta Kanal, 91,6 meter over havet
Kanalen har også sine møteplasser når to store fartøy må passere hverandre
Framme i Tåtorp med den sedvanlige gule slusevokterboligen ved bredden
Tåtorp - der kanalen renner ut i sjøen Viken
Innsjøen Viken
Broa over kanalen ved Tåtorp
Tåtorp har både sluse og bro
Ved kanalens utløp i Tåtorp var det oppstillingsplass for bobiler
En fin dag på sykkel avsluttes med vakre farger da solen gikk ned over Jonsboda