Hymerlivet er blitt til underveis.  Vi startet med blanke ark en maidag og har etterhvert funnet vår måte å innrette vårt bobil-liv på.
 

Fra båt til bobil

Bobil har vi hatt lyst på i mange år, men først i 2016 gjorde vi alvor av planene.  Vi har hatt båt i mange, mange år og feriert mye på sjøen, men ettersom årene gikk ble båten mindre og mindre brukt.  Til sist fikk den en ny eier, og vi ble eiere av en ny bobil.  Hymerlivet ble en realitet, og vi tok med oss de gode opplevelsene fra båtlivet og over i bobil-livet.

Fra yrkesaktiv til pensjonist

Som yrkesaktive begrenset bruken seg til helger, ferier og friperioder.  De første sesongene mens vi fremdeles jobbet brukte vi bilen hver ledig stund, og mer enn en gang reiste vi hjem fordi vi måtte, ikke fordi vi hadde lyst.....

Da vi gikk over i pensjonistenes rekker sommeren 2018 åpnet det seg nye muligheter.  Det blir nok først i sesongen 2019 vi virkelig får smake på fordelene med å ha tiden til egen rådighet

Skandinavia er vår boltreplass

Vi holder oss her oppe i nord.  Vårt eget land har uendelig mye å by på.  Vi har egentlig bare såvidt begynt....   Sommeren 2019 beveget vi oss nordover for første gang - det blir definitivt ikke den siste.

Hos søta bror finner vi stadig fram til nye skatter.  Bohuslänkysten er et oppkomme av vakre steder og øyer.  Göta Kanal - en eventyrreise langs vannveien med bobil.  Vänern - den store innsjøen midt i Sverige åpenbarer et vell av muligheter.

Danmark har alltid hatt en stor plass i våre hjerter.  Vesterhavskysten - værhard men vakker.  Østkysten - litt lunere.  Fyn, Sjælland og øyene gjemmer mange idyller.  Og så Bornholm da, en øy helt for seg selv i Østersjøen

Med sykkel i bagasjen

Syklene våre er alltid med oss på tur.  Vi har plass til dem i lasterommet i bilen, og de blir som regel flittig brukt for å utforske omgivelsene dit vi kommer.  En el-sykkel til far, og en vanlig sykkel til mor. 

Motvind og bakker er ingen hindring.  De opplevelsene vi får fra sykkelsetet veier definitivt opp for noen tunge tak med pedalene.  Med sykkel i bagasjen gir oss en ganske stor aksjonsradius.  Om campingplassen ligger noen kilometer utenfor allfarvei gjør det ingenting.  Vi sykler dit vi har lyst til å sykle

Et sted for natten

Vi overnatter ofte på campingplasser.  Det er liksom bare blitt sånn.  Kanskje vi har mer følelsen av å være tur på på en campingplass istedet for å stå på en gruset parkeringplass med begrenset plass rundt bilen.  Men nå skal det sies, vi har både sett og vært på noen flotte stellplasser.  Oasen på Rømø  i Danmark er definitivt den fineste stellplassen vi har overnattet på.  

Fricamping er et forholdsvis ubeskrevet blad hos oss, men etterhvert som horisonten utvides blir det nok mer av den sorten også.