IMG_8454
Vi holder oss i Agder denne høsten. Kvinesdal, nok ei bygd i hjemfylket vårt - her har vi ikke vært siden E39 gikk gjennom her. Det er mange år siden veien ble lagt utenom tettstedet og vi slapp turen over Kvinesheia.

Men nå var det altså tid for et aldri så lite gjensyn med Kvinesdal, en av grunnene var nok Stolpejakten, men også for å teste ut bobilparkeringa i sentrum av bygda. Turen over Kvinesheia ble riktig flott i det fine høstværet. Før vi kjørte ned til sentrum og parkerte for kvelden, dro vi innom misjonssenteret  Troens Bevis i Sarons dal. Nå har ikke vi noe forhold til hverken tro eller misjonering, det var ene og alene stolpejakten som førte oss hit. 

Men når vi først var her ble vi imponert over den flotte beliggenheten til dette evangeliesenteret som ble stiftet av den ikke ukjente predikanten Aril Edvardsen. Her var en stor misjonshall og flotte arealer for camping og utendørs aktiviteter langs begge sider av elva. Vi har jo hørt om sommerstevnet som avholdes her hver juli måned, og kan levende forestille oss mylderet av både voksne og barn i sommersola. 

Vi gjorde det vi kom for i Sarons Dal, scannet stolpene som både var plassert rundt Sarons Dal hallen og langs ei turløype et stykke lenger oppe. Så var det bobilparkeringa ved Kvinabadet sin tur. Riktig fin beliggenhet var det, med oppmerkede plasser med strøm rett ved elva Kvina som rant dovent forbi. Gangbro over elva til sentrum og en liten grønn park ved elvebredden hørte også med til herlighetene. Vi nøt sola så lenge vi kunne utendørs og fant veien til Coop Extra i kveldinga, det er jo alltid noe vi glemmer å kjøpe med oss av matvarer.

Dagen etter opprant like solrik og fin. Vi pakket sammen og satte kursen tilbake over Kvinesheia og over til ei annen Agderbygd, nemlig Konsmo, for å ta det aller siste knippet av stolper som var satt ut i Agder. Konsmo viste seg å være et hyggelig lite sted. Som flere av bygdene  i Agders forskjellige dalfører hadde dette stedet også vokst fram langs elva som rant forbi. Vi fant en plass til Hymeren ved Konsmoparken, et fint opparbeidet område ved elva  som rommet ulike aktivitetsmuligheter og frisbeebane. 

Det er høye heier i Konsmo, så sola forsvant forholdsvis tidlig. Men en flott og litt bratt tur ble det i løypene oppe i Konsmoskauen, der kartet i Stolpejaktens app viste veien.  Dette løypenettet er en del av Barnevandrerstien som forteller historien om barnevandringen mellom bygdene på Sørlandet på  1800 tallet.

Neste dag opprant litt grå og regntung, de siste stolpene ble scannet før vi satte kursen hjemover igjen i gråværet. Årets stolpejakt er snart over.

20. september 2022

IMG_8440
Misjonssenteret Troens Bevis med flott beliggenhet i Sarons Dal
IMG_8446
Elva Kvina renner like forbi senteret som har arealer for camping på begge sider av elvebredden
IMG_3537
Deler av Sarons Dal camping som nok er fullpakket under sommerstevnet her
IMG_3544
Stolpejakt i området ovenfor Sarons Dal - fine områder for friluftsliv
IMG_4122
Parkert på bobilparkeringa i Kvinesdal - fint i septembersola
IMG_3549
Stolpejakt her også, den lille parken ved bobilparkeringa hadde også fått sine stolper utplassert
IMG_8451
Fint langs bredden av elva Kvina
IMG_8448
Litt av parken ved bobilparkeringa
IMG_8452
Gangbroa over Kvina tok oss lett og kjapt til sentrum av Kvinesdal
IMG_8453
Sola har gått ned og blåtimen er i ferd med å innta sentrum
IMG_8455
Vi har kommet til Konsmo og funnet nattelosji ved Konsmoparken
IMG_8456
Mens høstsola enda skinner ble det tur på beina for å scanne Konsmostolpene
IMG_8457
På vei ned mot sentrum igjen etter en lang og god tur i skogen i Konsmo
IMG_3559
Høsten er over oss for fullt og fargelegger omgivelsene
IMG_3569
Konsmoparken, flott friluftsområde til glede for bygads befolkning
IMG_3561
IMG_8463
Parken har til og med en liten strand ved elva Audna som renner gjennom bygda
IMG_8462
IMG_3565
Fin gangbro fra parken og over elva mot sentrum
IMG_3564
IMG_3567

Bygninger tilhørende Barnevandrersenteret på Konsmo

IMG_8468