IMG_8391
Høsten er her og det er igjen tid for litt stolpejakt. Nytt av året er flere kommuner i vårt hjemfylke Agder som har sluttet seg til denne populære fritidsaktiviteten og plassert ut stolper til stor glede for en stadig voksende skare av stolpejegere.

Fint å slippe å kjøre så langt for å jakte på disse trofeene, nå holder det å sette kursen noen mil innover i landet. Første kommune ut denne høsten var Hægebostad, der  Eiken kunne friste med en fin runde i variert terreng. Hymeren ble parkert ved Prix-butikken i bygda, sykkelen kom fram og dermed var høstens stolpejakt i gang. Eiken er ei av mange små bygder i indre Agder, vakkert beliggende ved Lygnavassdraget. Her fantes fine turstier og tilrettelagte steder med både tretopphytte, gapahuk og bålpanne i Lygne Fritids- og Aktivitetspark.

Etter endt stolpejakt ble det en liten runde i bygda på jakt etter et egnet sted for natten. Der det fristet mest å stå var det skiltet med privat parkering, og der vi forståvidt kunne ha stått så det heller shabby ut. Enden på visa ble Tingvatn Fornminnepark, som  ønsket bobiler velkommen til å overnatte gratis på parkeringsplassen. Været var fint, og omgivelsene ved museet innbød virkelig til en tur på beina gjennom det gamle tingstedet mens vi fordypet oss i historien som går helt tilbake til jernalderen. Her fantes både gamle steinsettinger og gravhauger og en gammel museumsbygning fra 1800 tallet. 

Det ble en riktig fin ettermiddag på Tingvatn, litt ekstra krydret av at noen av bygdas kvinner samlet seg ved museet for å dra på sopptur i skogen for så å rense soppen innendørs da de kom tilbake igjen.

1. september 2022

IMG_8374
Vi er i de indre bygder nå, her holder bygdelegen til
IMG_8375
Stolpejakt i Eiken - ei bygd i indre Agder
IMG_8376
Bygda ligger fint til ved Lygnavassdraget
IMG_8378
IMG_8380
Det var opparbeidet fine turstier langs vannet
IMG_8381
Strand med kanoer som fritt kan benyttes
IMG_8383
IMG_8382
Lygne Aktivitetspark - flott tilbud til både store og små i bygda
IMG_8384
IMG_8385
Tretopphytte i aktivitetsparken - her kan man bestille overnatting
IMG_3485
Dagens stolpejakt er over - hyggelig å bli ønsket velkommen til å slå leir for natten
IMG_3483
Fin plass å overnatte ved Tingvatn Fornminnepark
IMG_8396
Fornminneparken er en del av Vestagdermuseet
IMG_8393
IMG_8397
Den gamle tingstaden med steinsettinger og gravhauger fra mange hundre år tilbake i tid
IMG_8399
IMG_8398
Gammelt bygdemuseum fra midt på 1800 tallet
IMG_8387
Ved tingplassen fantes flere bygninger som denne, som antakelig bruker i forbindelse med aktiviteter på plassen
IMG_8389
IMG_8388
IMG_8390