IMG_4088
De to siste dagene av denne herlige 3-ukers ferden rundt omkring på Öland tilbragte vi på en fredelig campingplass ut mot Kalmarsund, fremdeles i varmt og flott sommervær

Ville vi stå ut mot sjøen så måtte det bli uten strøm, men det var da helt greit, vi ofret gjerne strømkontakten mot utsikten over Kalmarsundet og få meter til deilig temperert badevann. Sandvik Camping var i sannhet en fredelig plett, her var det bare solen og havet og ro og fred som gjaldt, vi kunne neppe funnet et bedre sted å tilbringe de to siste dagene på Öland. Etter 3 uker på øya var det nesten vemodig å dra herfra. Ferden hjemover gikk tvers gjennom Sverige med 3 overnattinger før ferja la fra kai i Strömstad.

Fra Öland staket vi ut kursen vestover gjennom landet, lette litt på Park4night appen og fant fram til Tolg Naturcamping, som var av det enkleste enkle innen camping, men med en uslåelig beliggenhet ut mot en liten innsjø med både strand og badebrygge. Og innsjøen innbød absolutt til bading i det varme og vindstille sommerværet, det må ha vært 25 grader i den grunne sjøen, så ettermiddagen ble nesten tilbragt mer i vannet enn på land. 

Neste dag våknet vi til skyer og lummer luft som bar bud om tordenvær. Men regn, lyn og buldring lot heldigvis vente på seg til vi hadde parkert for neste overnatting i Ulricehamn. Park4night viste oss denne gangen veien til fint tilrettelagt og gratis parkering for bobil midt inne i den store Ulricaparken ut mot nok en innsjø. Planen om pizza oppe i byen regnet bort, men heldigvis fikk vi vi en fin tur rundt omkring i den flotte parken før slusene fra oven åpnet seg.

Så var vi på oppløpssiden av denne turen, med siste etappe fram til Grebbestad der siste natta før ferja hjem ble tilbragt. For første gang testa vi ut grusplassen ved Sportshopen – greit nok for en natt, men vi foretrekker heller naturstellplassen i grønne omgivelser. Dessverre stengt for sesongen, forsøket på å fricampe i området rundt Grebbestad ble spolert av tyskere overalt, dermed havna vi på grusen.

15. august 2022

IMG_4080
Parkert på Sandvik Camping med fronten ut mot et vindstille Kalmarsund
IMG_4079
Det var god plass på Sandvik Camping
IMG_4090
Deilige plasser å plassere bobilen på ut mot sjøen
IMG_3399
Sandviks Camping med sans for de små detaljer
IMG_4087
Strender av kalkstein her også, som så mange andre steder på Öland
IMG_4081
Østersjøen holdt god temperatur og innbød til bading
IMG_3410
Fredelig i gyllent kveldslys
IMG_3418
Sola går ned over Kalmarsund den siste kvelden på Öland

 

Så var tiden kommet for å vinke adjø til Öland, denne lange og smale øya utenfor Sveriges sydøstre kyst. 3 uker ble det her, kanskje litt lenger enn vi så for oss. Men med så mange hyggelige små steder som vi bare måtte få med oss ble det nesten vanskelig å rive seg løs. Öland svarte absolutt til forventningene, og med veldig mye sol og fint vær ble disse 3 ukene en minnerik opplevelse.  Nå får vi ta fatt på turen gjennom Sverige med kurs hjemover igjen.

 

IMG_4094
Parkert på Tolg Naturcamping i Småland i varmt og vindstille sommervær
IMG_4095
Hyggelige omgivelser ved innsjøen i Tolg
IMG_4102
Badebrygge, bålplass og en liten strand - det ble mange dukkerter i den lunkne innsjøen
IMG_4101
Det er sommer i Småland
IMG_4103
Adjø til Tolg og Småland, neste morgen våknet vi til lummert og vindstille vær
IMG_4108
Turen videre hjemover endte i Ulricehamn, der det fantes en stor park med fri bobilparkering i 24 timer
IMG_8349
IMG_3432
Før regnet og tordenværet kom vandret vi gjennom de flotte og tilrettelagte områdene i Ulricaparken
IMG_4115
IMG_3433
Tordenskyene bygger seg opp over badehusene i Ulricaparken
IMG_3436
IMG_3437
Parken hadde store grøntområder ut mot innsjøen, flott tilrettelagt med både bord og benker.
IMG_4116
Parkert på grusen ved Sportshopen i Grebbestad siste natta i Sverige før ferjeturen hjem dagen etter.