IMG_3774
Etter to fine og solrike dager i Grönhögen helt syd på Öland flyttet vi litt på oss. Det er langt mellom bensinstasjonene, vi måtte helt tilbake til Färjestaden for å få fylt opp tanken før vi krysset øya og fant fram til Bläsinge Hamn på østkysten.

Det var mange før oss som hadde funnet fram til den samme havna – så mange at det ikke var plass til en eneste bobil til. Heldigvis fantes et alternativ nær Bläsinge Hamn, ved stranda rett bortenfor var det god plass til å parkere bobilen for den nette sum av 100 kroner natta, dog helt uten fasiliteter. Men nå som vi har fått Karlson på taket, som vi har døpt solcellepanelet, er en natt eller tre uten strøm ingen problem. Det var virkelig flott og varmt sommervær, og nesten vindstille, skyggen under markisen var god å ha i mange og tjue grader – Öland viste seg virkelig fra sin beste side.

Etter Bläsinge dro vi videre oppover østkysten til Kårehamn, en annen populær havn som tilbyr bobilparkering på bryggekanten. Ganske fullt her også, men vi fikk en plass så nær vannkanten som det nesten går an å komme. Kårehamn var ganske folksomt denne søndagen da vi kom dit, stedets restaurant hadde konstant kø utenfor. Skulle vi ha håp om en matbit var det bare å trekke kølapp og vente på vår tur til å bestille mat. Men ventetiden var vel verdt et deilig måltid mat i solskinnet på restaurantens uteterrasse i sjøkanten. 

31. juli 2022

IMG_3784
Fullt på bobilplassen i Bläsinge Hamn
IMG_3788
IMG_3790
Stor gress-slette ved stranda rett ved siden av havna - her fant vi plass til Hymeren i det varme og fine været
IMG_3783
Bläsinge Hamn hadde både hygge og sjarm
IMG_3772
IMG_3775
På bryggekanten i Bläsinge
IMG_3773
IMG_3770
Fine arealer langs sjøen mellom havna og bobilplassen der vi stod parkert
IMG_3787
IMG_3776
Sommeren er virkelig på plass her på Öland
IMG_3782
IMG_3786
Ingen havn uten sin egen Hamnkrog
IMG_3794
Etter ei natt i Bläsinge dro vi til Kårehamn og parkerte Hymeren helt på bryggekanten
IMG_3795
Kårehamn var minst like sjarmerende som Bläsinge - her var det i tillegg adskillig mer folkeliv
IMG_3796
Fiskebåter fortøyd i Kårehamn, og med bobiler på bryggekanten
IMG_3802
IMG_3811
Kårehamns hyggelige restaurant med uteterrasse mot sjøsiden
IMG_3803
IMG_3329
Parkert midt i smørøyet i Kårehamn
IMG_3808
En fin morgen med blikk stille sjø i Kårehamn
IMG_3812
IMG_3801