IMG_3347
Nå har vi kjørt langs Göta Kanal i en uke og kommet til endes ut mot Østersjøen. Fra lille og idylliske Söderköping gjorde vi en liten avstikker ut til Stegeborg, som visstnok skulle være et fint lite sted med både slottsruin og hamnkrog og linjeferje over fjorden til Norrkrog på den andre siden.

Stegeborgs Ställplats hadde vi både hørt om og lest om, den var til og med kåret til årets ställplats i 2021.  Av hvem vet vi ikke, og hva som gjorde at den fikk en slik utmerkelse vet vi heller ikke. Men plassen var fin den, med sin beliggenhet ut mot ei båthavn og Slottsholmen med Stegeborg Slottsruin over på andre siden. Veien ut til Stegeborg gikk gjennom nærmest parklignende områder med store landeiendommer som kunne vitne om en fordums storhetstid.

På selve stellplassen var selvsagt plassene nærmest vannet mest populære, kun en ledig plass igjen og den var til oss. Været var fint, og omgivelsene var idylliske. Vi tok linjeferja over det smale sunde over til Norrkrog. Her lå Stegeborgsgården med både campingplass, vandrerhjem, restaurant og stellplasser.  Det fantes vandringsleder i området, men i varmen fristet det ikke så veldig å legge avsted til fots. Istedet lesket vi oss med kaldt drikke under en parasoll i de idylliske omgivelsene. 

Kvelden var egentlig avsatt til litt god mat på Stegeborgs Hamnkrogs uteservering. Men til tross for sol og varme tidligere på dagen er været litt ustabilt, så da vind og regn og tordenbyger feide inn over Slottsholmen ble det hjemmekveld istedet. Vi får ha både Hamnkrogen og innsiden av slottsruinen tilgode til en annen gang, vi kommer gjerne tilbake til dette idylliske stedet.

17. juni 2022

IMG_3330
Fine og ryddige oppstillingsplasser for bobiler med Stegeborgs Slottsruin i bakgrunnen
IMG_3334
Stellplassen lå kloss inntil båthavna med veien i bro over til Slottsholmen der slottsruinen ligger
IMG_3333
Fint vær og fine omgivelser i Stegeborg
IMG_3336
IMG_3338
IMG_3350
På selve Slottsholmen fantes det også noen oppstillingsplasser for bobiler - litt mindre og smalene enn de som lå ved båthavna - men desto mer frodige omgivelser
IMG_3335
Fin gangbro som forbinder bryggene i båthavna i Stegeborg
IMG_3374
Båter fortøyd i båthavna i Stegeborg - med kort vei ut til den fine skjærgården utenfor
IMG_3351
IMG_3370
Vi tok linjefergen som krysset sundet mellom Slottsholmen og Norrkrog - den brukte kun få minutter på turen
IMG_3363
Norrkrog hadde sin kafe med campingplass og oppstillingsplasser for bobiler rett nedenfor
IMG_3360
Blomstrende juniidyll ved en tradisjonell svensk rød stuga i Norrkrog
IMG_3361
Frodig miljø ved kafeen i Norrkrog
IMG_3365
Ei lita brygge i Norrkrog med båthavna i Stegeborg rett over sundet
IMG_3373
Stegeborgs Hamnkrog med fin beliggenhet og uteservering rett ved båthavna
IMG_3368
Stegeborgs Slottsruin - middelalderborgen på Slottsholmen ikke langt fra innløpet til Göta Kanal
IMG_3202
Borgtårnet opplyst i juninatten