IMG_2617
Kerteminde på Fyn ble vårt neste tilholdssted på denne forårsferden i vårt naboland i sør. Været var absolutt med oss og viste fram denne fynske perlen av en by fra sin beste side disse solrike aprildagene.

Kerteminde Marina med sin beliggenhet ut mot Storebælt er en av Danmarks største marinaer. Autocamperne har fått sin plass her i form av en flott tilrettelagt bobilparkering med de fasiliteter som trengs. Vi fikk plass i første rekke og hadde orkersterplass til aktivitetene i havna. 

Kerteminde er kjent for sitt fiskeri. Byen er trolig den største fiskehavnen på hele Fyn, med tradisjoner langt tilbake i tid. Vi ble helt betatt av området langs fjorden som ble kalt Lillestranden. Her er mye av det autentiske fiskermiljøet fra  langt tilbake i tid beholdt, selv om fiskerne som bebodde husene her er avløst av dansker med andre måter å tjene til sitt livsopphold på. Hele området er i dag bevaringsverdig, og forteller en historie om et fordums fiskermiljø som en gang var byens livsnerve. Lillestranden har sitt historiske fiskermiljø, men dagens Kerteminde har sin flåte av fiskebåter som lever i beste velgående og forsyner byen med fersk fisk fra havet. 

Kerteminde er mer enn fiskeri.  Hovedgata i byen må vel betegnes som ganske ordinær, det er de sjønære områdene som gir byen sitt særpreg. Vi syklet langs de lange strendene som omgir byen både på syd- og nordsiden, fine sandstrender med sine badebrygger som enda var ganske folketomme, selv om det flotte aprilværet nesten innbød til sommerlige aktiviteter. 

26. april 2022

IMG_2577
Kerteminde Marina - trolig den mest velorganiserte bobilparkering vi har stått på - attpåtil med orkesterplass til det hele
IMG_2579
Byen viser seg fram i det strålende aprilsolskinnet
IMG_2588
Jollehavnen - ikke bare fritidsbåter, men også fiskebåter
IMG_2615
Område ved Lillestranden med sitt sjarmerende fiskermiljø med aner langt tilbake i tid
IMG_2612
De gamle trebryggene er nok i en litt variabel tilstand
IMG_2599
Brygger som er holdt litt mer i hevd
IMG_2601
Et knippe av husene langs LIllestranden med sine hageparseller
IMG_2611
IMG_2605
Iøyefallende port inn til en privat hage langs Lillestranden
IMG_2602
Fiskebåtene ligger fortøyd ved bryggene
IMG_2593
IMG_2595
En litt mer moderne bit av Kerteminde
IMG_2594
IMG_2571
Fartøyene i marinaen bærer nok mer preg av fritid enn av yrkesfiske
IMG_2581
Det er mye hyggelig havnemiljø i Kertemine
IMG_2573
Marinaen med sine flotte tilrettelagte områder
IMG_2575
Det var mye aktivitet i båthavna - danskene vil ha farkostene sine på sjøen
IMG_2584
Ytterst på bryggekanten i Kerteminde
IMG_2590
Kertemindes flotte strender som strakte seg ut på begge sider av byen
IMG_2589
Badebrygge som bare venter på sommerens badegjester
IMG_2622
Nordstranden har også sin badebrygge
IMG_2609
Området ved Lillestranden har også sin lille badestrand
IMG_2619
Svanemøllen - iøyefallende landemerke i Kerteminde
IMG_2625
Båtene i Kerteminde Marina i gyllent kveldslys
IMG_3106D
Den blå timen i havna