Stolpejakt er en flott måte å komme seg rundt på, både til fots og på sykkel. Denne solrike, men litt vindige aprilhelgen tilbragte vi i Stavern på jakt etter alle de 46 stolpene som var plassert ut både sentrumsnært og i områdene omkring byen.

Stavern  var usedvanlig stille disse aprildagene, koronaen har satt sitt preg på den lille hyggelige kystbyen i form av nærmest full nedstengning. Men stolpene var der, og ble scannet i stolpejakt-appen, en etter en, til vi kunne reise hjem igjen med full pott. Stolpejakt er gøy, og med hyggelige Stavern som kulisser ble det gode og lange turer både til fots og på sykkel for å jakte på disse magiske stolpene med QR koder. Det fine med denne stolpejakten er at den tar oss rundt til steder vi kanskje ikke hadde oppsøkt ellers. Nå har vi gått og syklet Stavern på kryss og tvers, vandret kyststien, nytt utsikten fra Signalhøyden,  syklet bryggelangs ved Agnes Brygge, og mye, mye mer. Basen vår for stolpejakten denne helgen var hyggelige Stavern Folkehøyskole, som tilbød plasser med strøm på store gressarealer, godt skjermet for trafikken.

10. april 2021

Minnehallen i Stavern, et flott monument over 8000 sjøfolk som omkom under 1. og 2. verdenskrig. Jakten på stolpene bragte oss forbi det iøyefallende byggverket.

 

Fin liten sandstrand mellom Minnehallen og Kysthospitalet
Torget i Stavern - ganske øde i denne nedstengte tiden
Folketomt til tross, litt vårlig pynt er godt å hvile øynene på
Staverns gjestehavn - for anledningen ganske stengt og folketom
Liten høyde som skjulte en av de forjettede stolpene
Fin utsikt fra den samme høyden
Staverns lille bystrand
Det store og flotte festningsområdet på Fredriksvern gjemte flere stolper
Til topps på Signalhøyden, flott utsiktspunkt nesten midt i Stavern By
Stolpejakten tok oss ut til Agnes Brygge, særpreget og moderne leilighetsbygg så nær sjøen som det går an å komme
Bygninger tilhørende nedlagte Agnes Industrier som produserte fyrstikker og sponplater
På leting etter stolper passete vi Kysthospitalet i Stavern
Kyststien forbi Stavern går gjennom vakkert skjærgårdslandskap