Hva er det med Jæren som gjør at vi tiltrekkes av denne kyststrekningen ? Det må være havet, lyset, den stadig skiftende himmelen, blåst og vindstille, sand og klitter, lyden av bølgene mot stranda , likheten med Danmark - Jæren er nok et av våre favorittsteder i vårt vakre land.

De første par dagene av årets siste tur med Hymeren ble viet Jæren. Ogna Camping tok hjertelig i mot oss med nyasfalterte oppstillingsplasser for bobiler og ellers alt vi trengte for et par dager i det flotte landskapet. 

Vandring i myk sand på stranda og gjennom stiene i klittelandskapet. Sykkeltur både i medvind og motvind - fra Kvassheim Fyr til Sirevåg. Varm fiskesuppe i en varm bil før stranda ble arena for en flott solnedgang over hav og land. 

Det vi ikke fant på Jæren disse oktoberdagene var høstfargene. Her var marehalmen grågrønn og jordene irrgrønne som om det skulle være vår og ikke høst - årstidene er ikke like synlige her som andre stedet i landet.

13. oktober 2020

Stranda mellom Ogna og Brusand - en av Jærens flotteste
Det fascinerende lyset over Jærstranda
Ogna Camping - med nyasfalterte oppstillingsplasser for bobiler
Det er ikke så mye som minner om høst her
Marehalmen har stort sett den samme fargen året rundt
En blygrå himmel over en øde strand på Ogna
Marehalm og svaberg
Sand og klitter - et av Jærens varemerker
Kvassheim Fyr - et av flere fyr langs kysten av Jæren
Ved Kvassheim Fyr finnes en liten beskyttet havn for fiskebåtene
Rullesteinstranda ved Kvassheim Fyr
Vi syklet forbi irrgrønne jorder på veien ut til Kvassheim Fyr
Sirevåg - tettsted ved havet syd for Ogna
Havna i Sirevåg
På Jæren synker sola i havet - denne kvelden måtte vi nøye oss med å se den fargelegge skyene
Er det rart vi er glade i Jæren......