Pinsa - årets største utfartshelg ble viet et helt nytt bekjentskap. Fredrikstad har vi aldri vært i tidligere. Vi kom til en særdeles hyggelig by som hadde litt av hvert å by på. Mye historie lå gjemt blant trehusene i gamlebyen og på den gamle Fredrikstad Festning som omslutter de vakre bygningene i gamlebyen.

Ved foten av Kongsten Fort ligger en trivelig campingplass – aldeles fullt belagt  i anledning pinsehelgen. En eneste ledig plass igjen til oss – denne ble forhåndsbooket ei uke før vi dro, så var vi sikre på å ha et sted å være da vi kom til Fredrikstad. Fredrikstad må være en av de hyggeligste byer jeg har vært i. Vi vandret blant gamlebyens mange staselige trehus. Vi nøt utsikten ut over Glomma fra vollene på festningen som omslutter gamlebyen. Vi kjente det historiske suset på Kongsten Fort som lå hevet over campingplassen. Vi tok med oss syklene på byferga som krysset elva over til det moderne Fredrikstad. Vi nøt pinsesola på de grønne vollene og vandret i maritimt miljø ved Isegran Fort rett overfor gamlebyen. Og som en ekstra bonus i pinsesola kom Petter og Katrine og gutta nedover fra Oslo på en dagstur hvor vi både vandret på festningen og grillet i godværet sammen med sønn og svigerdatter og barnebarn.

31. mai 2020

Forseggjort bro over kanalen som omgir Fredrikstad Festning og Gamlebyen
Ærverdig gammel bygning på Fredrikstad Festning fra 1600 tallet
De grønnkledde vollene som omgir festningen
Glomma glir dovent forbi festningsvollene
Ingen festning uten kanoner
Et av de flotte gamle trehusene i gamlebyen i Fredrikstad
Litt av festningsmuren som omgir gamlebyen
En frodig gate i gamlebyen
Ned mot brygga der byferga som krysser Glomma legger til
Fredrikstads gamleby
Gapestokken står enda på torget i gamlebyen
Fin gangsti på toppen av festningsvollen
Kongsten Fort - en del av Fredrikstad Festning
Bygningene på Kongsten Fort
Inngangen til Kongsten Fort
Tid for å krysse Glomma med byferga og utforske øya Isegran
Det første som møtte oss på Isegran var en samling stolte gamle seilskuter
Iøyefallende kvernhjul på Isegran
På den 80 mål store øya kom vi også over et fint lite parkanlegg
Restene av det gamle fortet på Isegran fra 1600 tallet
Noen av bygningene på Isegran
Kystkultur på Isegran