Kald og kraftig vind har satt sitt preg på landsdelen vår de siste dagene. Vi hadde egentlig planlagt en liten utflukt i vesterled etter 17. mai, men da yr fortalte oss at det ble vindig både på Lista og Lindesnes vendte vi blikket innover i landet istedet.

Evje kunne varte opp med riktig godt vær, og fint ble det disse maidagene på Odden Camping som ligger så fint plassert ved Otra.  En helt vanlig mandag i midten av mai var det ganske fredelig på Odden – her fant vi en fin plass til Hymeren og nøt tiden ved Otras bredd. Om det var langt mellom bobilene da vi kom til Odden på mandagen, ble plassen ganske mer enn fylt opp i det fine været de neste dagene – Odden Camping er en populær plass.

Vi liker oss på Evje. Her har vi alt vi trenger. Fin camping, fin natur, fine turmuligheter både til fots og på sykkel. Butikker som forsyner oss med det vi trenger i matveien – og om vi blir lei av å lage mat i bilen er det fullt mulig å få servert noe på et av spisestedene i bygda. På Evje er det fint å sykle, noe vi gjør veldig ofte når vi farter rundt med Hymeren. Målet for denne turens utflukt på to hjul ble både Fennefossvegen, Mineralparken, og en tur oppover langs elva nord for Evje.

20. mai 2020

Parkert på Odden Camping med elva glidende forbi
Bjørka står maigrønn ved bredden av Otra
Otra - nærmeste nabo til Odden Camping
Enda ganske tomt på Odden Camping, men utover dagen ble de fleste plassene fylt opp av bobiler
Velkommen til Odden - fin campingplass på Evje

 

Vi satte oss på syklene og tok for oss Fennefossvegen som går på vestsida av Otra – forbi idylliske gårder, det 490 meter høye Fennefossfjellet, og Evje Geomuseum med både mineralsamling og gamle bondegjenstander.

 

Fennefjossfjellet med den hvite enhjørningen malt høyt oppe i fjellsiden
Hovedbygningen på Evje Geomuseum
Et gammelt Setesdalstun på Evje Geomuseum
Geomuseet ligger idyllisk til ved bredden av Otra
Sykkelturen gikk videre ned til Hornes og Setesdal Mineralpark
Campingplassen ved mineralparken - med en enslig bobil
Fin liten strand på Mineralparken Camping
Broa over Otra på Hornes - tidligere gikk jernbanen her
Det er fine omgivelser rundt Odden Camping

Syklene tok oss opp til Oddestemmen Camping, et hyggelig sted i skogen litt ovenfor sentrum av Evje

Sykkeltrasé på Evje som går der det gamle jernbanesporet gikk
Mellom Evje og Byglandsfjord går Otra i fossende stryk nedover