Bobilsesongen 2020 er godt i gang, korona til tross. Nettopp på grunn av koronaen har vi ikke sett barn og barnebarn i Oslo siden i januar, så nå var det på høy tid med en tur østover. Den første dagen i mai måned pakket vi bilen og plottet inn Bogstad Camping på GPS'en.

Da vi ankom campingen ved foten av Nordmarka  registrerte vi en del forandringer siden sist vi var her. Sanitæranleggene var totalrenovert og framstod som veldig lekre og delikate – i tillegg var både dusjer og toaletter og kjøkken åpne.  Den trange Kiwibutikken var revet, istedet var det bygget en ny, fin og romslig butikk som forsynte oss med alt vi trengte av dagligvarer.  Det foregikk en del anleggsarbeid på Bogstad Camping, der blant annet innkjørselen til campingplassen er i ferd med å flyttes over på motsatt side av resepsjonsbygget. Litt bråkete akkurat nå, men fint blir der nok når alt står ferdig. Det var godt å komme til Oslo igjen og møte Bendik, lille Ole, Petter og Katrine. Vi fikk noen fine dager sammen med dem, med turer til Bogstadvannet, i Østmarka og på Akershus Festning,  og selvsagt besøk i rekkehuset på Dal/Brenna. Vi var naturlig nok litt skeptiske til hvor mye trengsel det ville være på buss/T-bane, men det gikk overraskende greit.

1. mai 2020

Bogstad Camping ligger i umiddelbar nærhet til det idylliske Bogstadvannet

Det finnes en stor golfbane mellom campingplassen og vannet

Hovedbygningen på ærverdige Bogstad Gård

Lite lysthus tilhørende gården nede ved vannet
Parken ved Bogstad Gård
Det finnes flere badebrygger langs bredden av Bogstadvannet
Fine arealer for lek og avslapping ved vannet
Bjørka står maigrønn langs bredden
Familietur i skogen i Østmarka
Bendik graver fram en skatt i skogen
Lille Ole på snart 10 mnd på tur i skogen
Dagen etter ble det bytur og vandring langs bryggene bortover mot Akershus Festning
Moderne kunst og gammel festningsmur i fin kontrast
Det var en fin maisøndag ved gamle, ærverdige Akershus Festning
Ridende politi inne på festningsområdet
Flott byggverk i fin vårsol
Hele familien samlet ved Akershus Festning
Katrine og Bendik syklet fra Nordstrand til byen
Bendik elsker kanoner