Hymeren er i ferd med å klargjøres for en ny sesong  - som i år skulle starte i disse dager for oss med bare sommerdekk på bilen. Vi hadde planen klar for den første turen i 2020. Noen fine og tidlige vårdager i vesterled kunne vi se fram til. Lista og Lindesnes - ikke så langt hjemmefra - flotte steder å besøke med bobil.

Men det var før koronaen - denne usynlige fienden - satte oss i en tilstand vi aldri har opplevd i Norge i fredstid. De strenge tiltakene som er iverksatt for å begrense smitten rammer de fleste av oss helt inn over dørterskelen. Hvem kunne ane at vår selvskrevne frihet til å bevege oss der vi selv ønsker skulle bli så til de grader vingeklipt. Dermed måtte vi bare se innse at noen sesongstart i midten av mars ble det ikke likevel. Hymeren får stå en stund til i garasjen hjemme, der den har stått siden i fjor høst. Når vi kan rulle ut på veien igjen får tiden vise. Bobiltur i egen kommune er kanskje innafor, etter  kommunesammenslåingen har vi jo fått større areal å boltre oss på........ Men den eneste turen som foreløpig går av stabelen blir turen ut til RSA bil der bilen skal på service og EU kontroll 31. mars.

Men "landligge" med bilen er jo en bagatell midt oppe i dette som har snudd hele samfunnet vårt på hodet. Det er surrealistiske dager som rammer mange hardt. Selv lider vi ingen nød, vi er friske, har tilgang på alt vi trenger og bruker vår begrensede bevegelsesfrihet så godt vi kan. Vårsola skinner, gradestokken bikker 10 varme på dagtid. Utemøblene er på vei ut fra vinterlagringen. Påskeliljene blomstrer, og turene i skog og mark blir mange. Istedet for å surre rundt på Listalandet med bobil  eller blåse bort på Lindesnes får vi kanskje endelig støpt den muren vi skulle ha støpt i fjor. Kanskje får vi omsider satt opp gjerdet mot naboen vi har planlagt siden i forfjor.

Vi vil alle på tur, men ikke nå - vi får vente til tiden er inne. Både Lista og Lindesnes og de andre stedene vi har planlagt å dra til - de ligger der etter koronaen også.  I mellomtiden får vi nøye oss med å drømme om en ny sesong, og se tilbake på de sesongene som ligger bak oss. Det er alltid hyggelig å bla bakover i Hymerlivets  minnebok......

16. mars 2020

Den aller første turen med vår nye Hymer - parkert ved elva på Rysstad i Setesdal
En vakker solnedgang ved Borestranda på Jæren sommeren 2016
Mølen i Vestfold - særegent sted som vi besøkte på en av de første turene med Hymeren i 2016
Vejers Strand i Danmark - her hadde vi årets første bad i nydelig sommervær 13. september 2016
Hovden i høstskrud - fint sted å avslutte den første bobilsesongen vår
Käringön - en sjarmerende og bilfri øy i den bohuslänske skjærgården . Ut hit dro vi på en av de første turene til Bohuslän sommeren 2017
Dodekalitten - steinstøtter skuende ut over havet på Lolland i Danmark - sommerferien 2017
Langs Göta Kanal med bobil høsten 2017
Atlanterhavsvegen i et praktfullt høstvær med sommertemperaturer - 25. september 2017
Smögen i tidenes flotteste maivær - 2018
Sommeren 2018 og finværet som varte i uke etter uke glemmer vi ikke så lett - Lysekil juni 2018
På Bornholm har vi vært mange ganger med personbil - sommeren 2018 tok vi turen med Hymeren over til solskinnsøya i Østersjøen
Vi er glade i Sverige - sluseområdet ved Trollhättan var en flott opplevelse i fin oktobersol
Påska 2019 i Danmark - fint langs kanalen i Løgstør
Hjo - vakker by med flott trehusbebyggelse ved Vätterns bredd - her var vi på .forsommeren i fjor
Ferden langs Kystriksveien i fjor sommer - nordnorsk natur i drømmevær
Engeløya i Steigen - en naturopplevelse av de sjeldne
Sommeren i fjor opplevde vi Nord-Norge for første gang - Reine i Lofoten