Kalenderen viser midten av februar - denne uvanlig milde og snøløse vinteren går snart mot sin ende, og en ny sesong - den femte - av Hymerlivet venter der framme. Vi kan se tilbake på 4 flotte bobilsesonger, måtte den kommende bli like fin og opplevelsesrik.
Det er mange steder vi gjerne skulle ha vært med Hymeren. Etter den flotte turen til Nord-Norge vi hadde i fjor sommer, seiler jo vårt eget land opp som den største favoritten. Nabolandet i øst setter vi mer og mer pris på, her er det mye vi kunne tenke oss å se og oppleve. Ønsker og planer for den kommende bobilsesongen begynner å ta form. Påska er jo forholdsvis sein i år, og burde by på muligheter for oss med bare sommerdekk. Besøk av sønn, svigerdatter og barnebarn fra Oslo gjør nok at deler av påska blir tilbragt på hjemmebane - dog overlater vi huset til familien på fire og flytter ut i bobilen. Om vær og føre tillater det forsøker vi å få til en tur i vesterled. Lista og Lindesnes er flotte steder å besøke med bobil. Vi var der i høst med personbil - dette året må det bli Hymerens tur til å oppleve Norges sydspiss.
Listastrendene - et flott stykke Norge
Loshavn på Lista - en særdeles vakker uthavn som vi bare MÅ tilbake til
Lista Fyr - værhardt sted helt sydvest i landet vårt
Lomsesanden - en av Lista's mange vakre sandstrender
Haviksanden - vel verdt et besøk
Og så er det Lindesnes da,det finnes en fin parkering for bobiler ved fyret - hit vil vi ta turen i løpet av våren

Nasjonal turistvei - Riksvei 44 over Jæren

Jæren har vi alltid vært glade i - kanskje fordi landskapet her minner om favorittlandet Danmark. Vi har vært på Jæren med Hymeren et par ganger - men vil gjerne tilbake igjen og oppleve mer av det unike landskapet langs denne nasjonale turistveien.
Det er ikke bare den nasjonale turistveien over Jæren som lokker. Av de 18 turistveiene i landet vårt er det flere vi gjerne tar en titt på i sesongen som kommer.

Hardangervidda

Joda, vi har kjørt der - for mange år siden, lenge før Hymerlivet. Sommeren 2003 hadde vi en liten rundtur i Norge, og kjørte blant annet over Hardangervidda. Så nå er det vel på tide å gjenoppleve denne turistveien som går gjennom det flotteste høyfjellsterreng

Sognefjellsvegen

Det er så rart med det, selv om vi har kjørt over Sognefjellet 2 ganger tidligere med personbil, så er denne veistrekningen absolutt med på vår bucketlist. En av grunnene til det er at begge de tidligere turene gikk i forholdsvis dårlig vær. Det hadde vært så flott å kunne oppleve Sognefjellsvegen i klarvær, med utsyn til alle fjelltoppene i Jotunheimen. Og så hadde det jo vært en opplevelse å kunne overnatte et sted langs veien over fjellet......

Nasjonal turistvei Rondane

Rondane er et helt ukjent område for oss. Denne 75 kilometer lange veistrekningen som går fra Gudbrandsdalen, over Venabygdsfjellet og ender i Folldal mellom Rondane og Dovrefjell må vi bare få med oss i løpet av denne bobilsesongen. Og når vi først er i dette området står en tur opp til Høvringen høyt på ønskelisten. Noen dager her med Hymeren og vandring innover i fjellheimen hadde vært flott.....
Når vi tar Norgeskartet for oss, er det faktisk mange steder vi har vært i landet vårt, både med Hymeren og i årene før bobilen ble feriefavoritten.  Steder som Valdresflye, Atlanterhavsveien og Haukelifjell. Flotte steder og flotte veistrekninger, som vi gjerne skulle hatt mer tid til å oppleve skikkelig.

Valdresflye

Første sommeren med Hymeren kjørte vi over Valdresflye. Vi rett og slett bare kjørte over fjellet med en liten stopp i iskald julivind. Men denne nasjonale turistveien er jo alt for flott til å bare kjøre over. Et ønskemål for denne sommeren er et par, tre dager her oppe, for riktig å kunne kjenne på den friske fjell-lufta og kanskje vandre litt i fjellheimen. Selv om vi aldeles ikke har tenkt å gå Besseggen - det har vi gjort for mange år siden.

Atlanterhavsvegen

Mitt første møte med Atlanterhavsvegen var sommeren 1989 - før veien var helt ferdig. I alle år etter det har jeg ønsket å komme tilbake, først høsten 2017 bød anledningen seg. Skåret i gleden over denne opplevelsen i et nydelig sommervær var alt for liten tid her. Jobben ventet hjemme, og gjorde at vi måtte legge dette unike stykke Norge bak oss uten å ha fått oppleve det skikkelig. Derfor er god tid, gjerne flere dager, i området ved Bud og Atlanterhavsveien et punkt på årets bucket-list.  

Haukelifjell

Selv om veien over Haukelifjell ikke har status som Nasjonal turistvei er det unektelig en flott veistrekning. Vi overnattet med Hymeren i fjellheimen sommeren 2018 i et ubeskrivelig vakkert sommervær. Om vi ikke får oppleve Haukelifjell i like vakkert og varmt vær på nytt, står en tur opp hit igjen høyt på ønskelisten. Vi får se hva sommeren bringer i forhold til dette ønskemålet......
Vårt naboland i øst har vi blitt veldig glade i. Her er enda mye upløyd mark for oss og Hymeren. Vi er rimelig godt kjent nedover Bohuslänkysten, har kjørt langs Göta Kanal, opplevd de store innsjøene Vänern og Vättern, og så vidt snust på Skåne. Med andre ord så ligger enda mye av Sverige uoppdaget for oss. Det har vi tenkt å gjøre noe med den kommende bobilsesongen.  Av den grunn kommer vi sannsynligvis til å velge bort Danmark i år, et land vi har vært mye i, både med og uten bobil. Men hvem vet, det kan jo være vi får lyst til å kjenne på hvor dejlig det er å være norsk i Danmark i år også.........

Öland

Denne lange og smale øya utenfor østkysten av Sverige er et ønskemål for den kommende sesongen. Kanskje ikke midt på sommeren, da skal det etter sigende være ganske folksomt på øya. Vi velger oss ut slutten av mai - starten på juni - å oppleve at våren går over i sommer må jo være flott på Öland.

Vildmarksvägen

Den svenske Vildmarksvägen står høyt på vår bucketlist. Veien er en av Sveriges høyest beliggende veistrekninger. Den starter i lavlandet i Strömsund, går over fjellplatået Stekenjokk og ender i Vilhelmina. Mangt og mye er lest om denne veien, og mange bilder herfra er studert. Veien er vinterstengt, og åpner i starten på juni. Tidspunktet for når det er mest gunstig å ta denne turen kan sikkert diskuteres. Det må jo være flott å kjøre over her mens brøytekantene enda er høye og snøen ligger innover viddene. Men jeg liker nå best fjellheimen i sommerskrud, og ser for meg at august må være et egnet tidspunkt for oss å ta denne turen.