IMG_9202
Kortreist bobiltur i vakkert septembervær - 6 mil hjemmefra ligger Tromøya like utenfor Arendal. Den eneste befatingen vi har hatt med Tromøya til nå er båtturer gjennom Tromøysundet med broa over til øya høyt hevet over oss.

Helt til i dag – da vi for første gang kjørte over Tromøybrua og satte foten ned på denne øya vi bare har sett fra båtripa tidligere. Vi kjørte ut til yttersiden av øya. Her ligger Raet Nasjonalpark – en del av endemorenen fra istiden som kommer opp i dagen flere steder langs kysten i form av flotte rullesteinstrender.

Yttersiden av Tromøya tok seg virkelig flott ut i varm septembersol. Blått hav som møter himmelen langt der ute. Vegetasjonen som er formet etter vinden som ofte står på. Rullesteinsstrendene avløst av svabergene langs øyas kystlinje mot Skagerrak. Krokete furutrær på Hoveodden med synet av de to fyrtårnene på Torungen som viser sjøfarende innseilingen til Arendal gjennom Galtesundet. Vi fant plass til Hymeren i nasjonalparken med utsikt til Indre og Ytre Torungen fyr, havet og rullesteinene – og med lyden av bølgene mot stranda der nede.

19. september 2019

Raet Nasjonalpark på Tromøya - med utsikt til havs
Raet Nasjonalpark på Tromøya - med utsikt til havs
IMG_9179
To store steinheller med benker rundt - her var det godt å nyte septembersola
To store steinheller med benker rundt - her var det godt å nyte septembersola
- og her ble middagen inntatt i det fine høstværet
- og her ble middagen inntatt i det fine høstværet
IMG_9241
Rullesteinsstranda på yttersiden av Tromøya
Rullesteinsstranda på yttersiden av Tromøya
Vi fant sandstrender også blant rullesteinene
Vi fant sandstrender også blant rullesteinene
IMG_9186
Synd ikke bildet kan gjengi lyden av bølgene mot rullesteinene
IMG_9189
IMG_9258
Rullesteinene på Tromøya
Rullesteinene på Tromøya
IMG_9204
Naturens vakre fargepalett
IMG_9255
IMG_9209
Krokete furutrær ytterst på Hoveodden - er det vinden som har formet dem tro ?
Krokete furutrær ytterst på Hoveodden - er det vinden som har formet dem tro ?
IMG_9214
Rognebær og rullestein
Rognebær og rullestein
Et enslig grantre på rullesteinstrand
Et enslig grantre på rullesteinstrand

 

På Hoveodden lå fram til i vår Hove Camping – nå nedlagt og erstattet av en resort basert på hotellfasiliteter og selvhushold – Hove Canvas Hotel. Fokuset skal være sjønære aktiviteter og opplevelser. Vi tok en tur gjennom den nedlagte campingplassen, og så for oss fastliggerne med sine treplattinger og spikertelt – som kanskje fikk en noe kort oppsigelsesfrist. Campingvognene er erstattet av store canvas»telt» rundt et sosialt midtpunkt. Man kan sågar overnatte i runde igloer hengende i trærne…..

 

Hove Camping - som ikke finnes lenger....
Hove Camping - som ikke finnes lenger
Nyskapninger på en gammel campingplass
Nyskapninger på en gammel campingplass
IMG_9226
Sted for sjønære aktiviteter
Sted for sjønære aktiviteter
Helt innerst i Hovekilen - fint friluftsområde
Helt innerst i Hovekilen - fint friluftsområde
IMG_9232
IMG_9236