E10 – hovedveien gjennom Lofoten – slynger seg langs fjorder og fjell. På Flakstadøya går veien forbi de vakreste hvite strender på yttersiden, ut mot storhavet, så vakkert at det helt kan ta pusten fra en.

Ved den lange og hvite Rambergstranden stoppet vi for dagen. Ramberg Gjestegård hadde både restaurant som serverte nydelig mat fra havet, hytteutleie og plass for bobiler og campingvogner helt nede ved den fine sandstranda. Desverre var ikke været like fint. Selv om sola kjempet litt for å komme igjennom skyene, måtte den gi tapt for kraftige regnskyll og enda kraftigere vind. Vi ble på Ramberg i to dager, den første natten rusket vinden så godt i bilen at det var vanskelig å sove. Heldigvis gav vinden seg utover neste dag, selv om det ustabile været fortsatte med skyer og regnskyll. Kveldens høydepunkt ble kveite servert på Ramberg Gjestegårds utmerkede restaurant – en av de ytterst få gangene vi spiste ute på denne nord-norske ferden……

21. august 2019

Rambergs kritthvite og fine sandstrand
Skyer til tross - den grønnturkise fargen på sjøen var godt synlig
Røde sjøboder borte ved havna der fiskebåtene lå fortøyd
Strendene var hvite ved sjøbodene også
De mørke skyene dannet en flott kontrast til det turkise vannet
Selv om gleden over sola ble kortvarig fikk vi en ekstra bonus i form av en flott regnbue over stranden - regn kan også være vakkert....
Fine bobilplasser på Ramberg Gjestegård
Disse fiskebåtene har nok sett sine beste dager
Fiskerihavna i Ramberg ved foten av fjellet
Røde sjøboder ved fjære sjø
I Ramberg, akkurat som i Henningsvær, fantes det hjeller hvor fisken henges til tørk