Vel i land i Ystad klokka 8 om morgenen gikk turen mot Strømstad og Fjordline hjem igjen - med nattstopp i Bua og Grebbestad.

4 flotte uker i Danmark er over, nå gjenstår bare sjarmøretappen fra Ystad og opp mot Strømstad og ferja tilbake til Norge igjen.  Vi kjørte i land i Ystad en solrik morgen og satte kursen mot E6 nordover.  Sola skinte, og sulten meldte seg etter en stund – vi fant en rasteplass egnet for frokost før vi kjørte videre.

Da Varberg var passert peilet vi oss inn på bobilparkeringa i havna i Bua.  Vi kom til et flott sted i flott vær, parkerte bilen med fronten nesten i vannkanten, fant fram både stoler og sykler, handlet på Ica, slappet av i augustsola og tok syklene fatt langs smale kystveier på dette idylliske stedet.  Nesten litt rart at en slik kystperle ligger med et av Sveriges 3 store kjernekraftverk  – Ringhals – rett over sundet.  Det ble en natt i Bua, før siste etappe til Grebbestad og campingen der ble unnagjort.  Litt skyet og ruskete vær avrundet ferien vår, og med en pizza på havna i Grebbestad satte vi punktum for en måned på veien.  Torsdag 23. august bar det ubønnhørlig hjem igjen med M/S Oslofjord over til Sandefjord og de siste milene ned til Kristiansand.

21. august 2018

Hymeren parkert nesten i vannkanten på bobilparkeringa i Bua
Fint i solskinnet på bryggekanten
Båter fortøyd i en hyggelig svensk båthavn
Røde sjøboder langs brygga

 

Vi tok syklene fatt utover langs kysten syd for båthavna, en tur som åpenbarte et fint skjærgårdslandskap. 

 

Fremdeles sommer......
Fyret som viser vei for sjøfarende i det åpne farvannet utenfor kysten
På en benk ved havet
Siste natten på denne ferden ble viet Grebbestad - i gråvær med folketomme brygger