Møllegaardens Camping på Thurø – stedet hvor Knud anviser plass, skuldrende senkes og absolutt ro og fred og harmoni råder – med flott utsikt over Skårupøre Sund…..

Thurø ble neste mål.  Vi tråklet oss fram til Knud og Mette på Møllegaardens Strand Camping helt i vannkanten, og kom fram til et sted som åndet av ro, stillhet og harmoni.  Her kunne vi like oss.

Det varme været fortsatte, da var skyggen fra markisen og det nærliggende piletreet god å ha.  På Thurø var det varmt og vindstille – vi gjorde som resten av campingen – stort sett ingenting – vi bare var til stede under markisen og nøt stillheten og roen og utsikten ut over sundet over til Fyn.  Om morgenen kunne vi hente ferske rundstykker oppe i resepsjonen, frokosten ble inntatt i skyggen av piletreet.

Thurø By – en kort sykkeltur unna, varmen til tross tok vi turen inn den ene kvelden og kom til Thurøstuen som ikke hadde ledige bord igjen på uteterrassen.  Inne var det altfor varmt å oppholde seg, men vi fikk dele bord ute med et hyggelig par fra København, så da var både kvelden og middagen reddet.  Selve øya Thurø ble også utforsket – i litt overskyet, men veldig varmt vær.  Landlig og fint, med Thurø Rev ytterst, gårder og fine sommerhus og eiendommer langs sjøkanten.

30. juli 2018

Parkert i vannkanten på Møllegaardens Strand Camping - et herlig sted
Frokosten smakte ekstra godt i skyggen av piletreet
Litt rosévin i vannkanten hører absolutt med på et sted som dette....
Dagene på Thurø gikk med til den totale avslapping
Godt å sitte i skyggen under markisen

 

Like fint neste morgen da sola stod opp igjen over sundet og bar bud om enda en varm og fin dag.

 

 

Sykkeltur ut til Thurø Rev ytterst på sydøstspissen av øya.  Litt disig og overskyet, men akk så varmt…..

 

Det gikk en strand rundt hele spissen av Thurø Rev.
Helt syd på øya kom vi forbi et område med fine sommerhus og badebrygger ut i den grunne sjøen
Vestsiden av øya - Grasten - her var det også badebrygger ut i vannet

 

På nordsiden av øya, inn mot sundet over mot Fyn, lå det også flere badebrygger, ei lita båthavn og flere sjøboder med et særdeles sjarmerende preg.

 

Denne badebrygga var da særdeles flott og velholdt, kanskje ny av året ?
Danskene har nok en litt mer nøktern båtpark enn vi ser mange sgteder hjemme i Noge
Båtbuer - eller kanskje rettere sagt redskapsboder - sjarmerende var de iallfall

 

På Thurø nøt vi godt av gjestfriheten på Møllegaardens Strand Camping i 3 dager, før ferden gikk videre over Langeland og fergen til Lolland.  Varmen og godværet fortsatte, så det var fremdeles nødvendig å finne fram til campinger med fjord i navnet – neste stopp ble derfor Nakskov Fjord Camping på vestkysten av Lolland.