Etter et par uker med forbigående mer «normalt» sommervær var knallværet tilbake.  Med fredagsfri gikk ferden til et av de første områdene vi besøkte som nybakte bobileiere, nemlig Brunlanes i Vestfold.

Med en flott værmelding i boks, ferske reker i kjøleskapet og fredagsfri bar det østover rett etter arbeidstidens slutt torsdag ettermiddag.  Den siste helga i juni ble tilbragt på Guslandsstranda Camping, en av mange campingplasser i området vi er blitt så glade i mellom Helgeroa og Larvik.

Brunlanes leverte denne gangen også.  Sol fra skyfri himmel hele helgen igjennom, romslig og fin campingplass rett ved havet, idyllene Nevlunghavn og Stavern i fullt sommerskrud og en særdeles rolig og fredelig stemning over denne campingplassen som vi besøkte for første gang – men sikkert ikke den siste…..

29. juni 2018

Etter et par uker med forbigående mer «normalt» sommervær var knallværet tilbake.  Med fredagsfri gikk ferden til et av de første områdene vi besøkte som nybakte bobileiere, nemlig Brunlanes i Vestfold.

Med en flott værmelding i boks, ferske reker i kjøleskapet og fredagsfri bar det østover rett etter arbeidstidens slutt torsdag ettermiddag.  Den siste helga i juni ble tilbragt på Guslandsstranda Camping, en av mange campingplasser i området vi er blitt så glade i mellom Helgeroa og Larvik.

Brunlanes leverte denne gangen også.  Sol fra skyfri himmel hele helgen igjennom, romslig og fin campingplass rett ved havet, idyllene Nevlunghavn og Stavern i fullt sommerskrud og en særdeles rolig og fredelig stemning over denne campingplassen som vi besøkte for første gang – men sikkert ikke den siste…..

29. juni 2018

Etter et par uker med forbigående mer «normalt» sommervær var knallværet tilbake.  Med fredagsfri gikk ferden til et av de første områdene vi besøkte som nybakte bobileiere, nemlig Brunlanes i Vestfold.

Med en flott værmelding i boks, ferske reker i kjøleskapet og fredagsfri bar det østover rett etter arbeidstidens slutt torsdag ettermiddag.  Den siste helga i juni ble tilbragt på Guslandsstranda Camping, en av mange campingplasser i området vi er blitt så glade i mellom Helgeroa og Larvik.

Brunlanes leverte denne gangen også.  Sol fra skyfri himmel hele helgen igjennom, romslig og fin campingplass rett ved havet, idyllene Nevlunghavn og Stavern i fullt sommerskrud og en særdeles rolig og fredelig stemning over denne campingplassen som vi besøkte for første gang – men sikkert ikke den siste…..

29. juni 2018

Guslandstranda Camping i Brunlanes – et nytt og hyggelig bekjentskap
Fint parkert på Guslandstranda
Kanalen som gikk langs campingplassen - fint i kveldslyset
En "midt på dagen" variant av kanalen
Nabocampingen til Guslandstranda - bare adskilt av kanalen som rant ut i havet
Guslandstranda grenset til havet og hadde sin egen langgrunne strand
Vi nøt godt av det flotte juniværet
Stranda ved fjære sjø - en tanke gjørmete.....
Frokost ved kanalens bredd i flommende junisol - dette er livskvalitet...

Fredagen opprant like flott som torsdagen sluttet – og det var tid for å sette seg på sykkelsetet i finværet.  Målet var Nevlunghavn ca 6 kilometer fra Guslandstranda – og et vakrere Nevlunghavn enn det vi fikk se i dag har vi ikke opplevd.

Sommeren har gjort sitt inntog her også…..

Nevlunghavn i sommerskrud
Nevlunghavnsk sommeridyll
Det lille tettstedet er en av kystens absolutte perler
Den etterhvert så velkjente kyststien passerer gjennom sentrum av Nevlunghavn
Gamle hus, godt ivaretatt og vedlikeholdt
og ikke fullt så godt ivaretatt...

Lørdagen – like flott sommervær og duket for ny sykkeltur – denne gangen i motsatt retning mot Stavern.  Litt lenger sykkeltur – ca 9 kilometer, men det gikk kjapt på fine veier – dog med litt trafikk. 

Stavern riktig boblet av sommerstemning.  Utendørs marked på torvet, bryllup i kirken, spisestedene yrte av liv, i gjestehavna lå båtene tett og i gatene vandret både turister og fastboende – alt rammet inn av sol og sommer…..,

Blomsterprakt på Stavern torv
Staverns fine torv
Liten utekafe på torvet
Kirka - i dag var den full av bryllupsgjester
Stavern har sin egen lille bystrand
og sitt eget lille strandkapell
En tur gjennom festningsområdet på Fredriksvern hører med når man er i Stavern
Bro over kanalen på festningsområdet
Litt av Staverns ansikt mot sjøen
Livlig i gjestehavna
Hyggelig spisested på - ja, akkurat - Kaikanten
Utendørs marked skaper fin stemning

Denne helga tok også slutt  –  mens pensjonisttilværelsen rykker stadig nærmere og minner oss om at der den er et faktum behøver vi ikke å dra hjem igjen på søndagen.  Vi kan være til onsdag om vi vil – eller til neste søndag…..

Men enn så lenge får vi nøye oss med helgeturer – vår tid er rett rundt hjørnet….