Med Stocken Camping som base opplevde vi idyllene Gullholmen og Käringön – helt underbart………

Svenskekysten og Bohuslän falt vi for, men at det bare skulle gå 2 uker før vi var tilbake igjen var vel ikke helt planen – men slik er det jo å ha bobil – man kjører dit man vil – når man vil.

Vi bestilte altså nye billetter med Fjordline fredag 2. juni, og satte kursen nedover kysten mot Orust og Stocken Camping.  Flott plass ved havet, med god plass til både fastliggere og døgngjester.  Vi håpet på litt bedre vær enn forrige tur, men det ble variert denne gangen også, med både sol og regn og vind…  På Stocken Camping ble vi i 5 døgn og fikk sett pittoreske steder som Gullholmen og Käringôn – det var få kilometer til ferjeleiet i Tuvesvik hvor båtene gikk fra.

2. juni 2017

Fint parkert på Stocken Camping - for anledningen i fint junisolskinn

 

Ferjeleiet i Tuvesvik ligger noen få kilometer fra Stocken Camping – lørdagen syklet vi ut dit og tok med oss syklene på ferja over til idyllen Gullholmen tvers over sundet.  Disse små stedene som vi etterhvert er blitt kjent med langs svenskekysten er idyller som vi nesten ikke har sett hjemme i Norge.

Vi tok syklene fatt og begav oss nedover øya, ut av bebyggelsen og beveget oss nedover i et landskap som åndet av ro og stillhet, vakre farger, spredt bebyggelse og lune bukter og viker.

 

 
På sykkeltur i det grønne
Fint i den svenske skjærgården
Frister det med en padletur ?

 

Vel tilbake fra sykkelturen nedover øya tok vi broen over til den lille holmen Gullholmen hvor skepparhus fra 1800 tallet lå tett i tett over det meste av holmen.  Her beveget vi oss gjennom trange smug mellom husene som endte nede ved bryggene med røde sjøboder som brukes til det sjøboder skal brukes til.  Vi ble sågar invitert inn i et av de gamle husene av eieren – lavt under taket og møbler som minnet om en fordums tid….

 

 
Broa over til Gullholmen

 

Gullholmen var et kapittel for seg. Tett bebygd – faktisk Sveriges mest tettbebygde øy – med sjarmerende skipperhus og med et nettverk av smale smug og trapper innimellom husene.  Her kunne vi ha vandret i timesvis……

 

Et av Gullholmens små idylliske hus
Bryggelangs på Gullholmen - vakkert......
Her er det bohuslänsk sjarm i massevis

 

Vi nøt hvert sekund på idylliske Gullholmen – men båten gikk tilbake så vi måtte nærmest rive oss løs fra alt det vakre som omgav oss på alle kanter…Gullholmen var en idyll – Käringön en annen – dermed bar det tilbake til Tuvesvik et par dager senere.  En ny båttur ventet oss, denne gangen uten sykler – de fikk stå igjen på brygga.  Etter en halvtimes seilas gjennom bohuslänsk skjærgård kunne vi gå iland på Käringön. 

For et sted – og ganske utrolig at en liten øy ute i havgapet kan romme flere hotell, spisesteder, designbutikker, moderne leiligheter – alt holdt i en byggestil som gled i ett med den opprinnelige bebyggelsen på øya.  80 fastboende mennesker, om sommeren mangedoblet av dagsturister og sommergjester. 

En mandag i starten av juni var heller rolig på øya, men en håndfull turister, deriblant oss, fikk rikelig anledning til å oppleve denne idyllen uten å gå i kø.  Bildene får tale, og de ble det mange av på dette unike stedet…..

 

Vakkert på øya ute i havgapet
Det manglet ikke klesbutikk på øya
Innerst i havna på Käringön

Til og med eget hotell på øya

Blomstrende juni-idyll

Lekker interiørbutikk – kanskje ikke det man forventer å finne på en øy ute i havgapet

Restaurant Petersons Krog – her må man være ute i god tid med bordbestilling

Skjærgårdsshopping